hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MAN elektrikli otobüste iddiasını artıracak 

    MAN elektrikli otobüste iddiasını artıracak
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Şehir içi elektrikli otobüsü Lion's City E ile birçok Avrupa metropolünde boy gösteren MAN, yaklaşık yüzde 13,3'lük pazar payına ulaştı.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ticari araç üreticisi MAN, 2023 yılında eBus satışlarında rakamlarını katlayarak, yoluna devam etti. MAN eBus'ların Avrupa'daki satış rakamları da bunu açıkça gösteriyor. 2022 yılında, toplamda 263 adet eBus satan şirket, 2023 yılında toplam 771 eBus satarak, önemli bir başarıya imza attı. MAN, bu oranla bir önceki yıla göre Lion's City E'nin satış rakamlarını neredeyse üçe katlamış oldu.

    Genel Avrupa pazarında pazar lideri olmakla kalmayan MAN, aynı zamanda 2023 yılında 245 Lion's City E’nin tescil edildiği Almanya’da, 126 tescilin yapıldığı İsveç’te, 69 tescilin yapıldığı Belçika’da, 26 tescilin yapıldığı Avusturya’da ve 8 tescilin yapıldığı Slovenya’daki ulusal eBus pazarlarında da 1 numara oldu. Otobüs Satış ve Ürün Müdürü Robert Katzer, "Rakamlar açısından Almanya, İsveç, İspanya, Norveç ve Belçika pazarları yarışı önde götürüyor. 2023 yılında Avrupa'da tescil edilen tüm Lion City E'lerin neredeyse yüzde 80'i bu beş ülkede yollarda olacak. Güvenli, güvenilir ve hepsinden önemlisi sürdürülebilir yerel ulaşım sağlayacak" dedi.

    İspanya ve Norveç'teki eBus pazarları

    İspanya ve Norveç'teki eBus pazarları geçen yıl hem toplam kayıt rakamları hem de MAN eBus'ların yeni kayıtları açısından özellikle güçlü bir büyüme gösterdi. Norveç'te 76, İspanya'da 93 Lion's City E hizmete girdi ve İspanya'nın Alicante, Bilbao, Málaga, San Sebastián ve Valencia gibi şehirleri bu yenilikçi şehir içi otobüsü kullanmaya başladı. Seri üretimin başlamasından yaklaşık üç yıl sonra, Eylül 2023'te MAN'ın Polonya’nın Starachowice'deki fabrikasında üretim hattından çıkan 1.000'inci Lion's City E, İspanya’nın Madrid şehrinde hizmete başladı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow