hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mercedes-Benz'de  elektrikli dönüşüm 

    Mercedes-Benzde  elektrikli dönüşüm
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    1.718 otomobil satışıyla önceki yılın ocak ayına göre yaklaşık yüzde 200 daha iyi performans gösteren Mercedes-Benz’in sattığı her 7 araçtan biri tam elektrikli model oldu.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mercedes-Benz, otomotiv sektörünün rekor kırdığı 2023 yılında otomobil satışlarını bir önceki yıla göre yüzde 32 artırarak 24 bin 646 araç satışı gerçekleştirdi. Bu satış rakamıyla premium segment liderliğini sürdüren Mercedes-Benz, hafif ticari araçlarda da satışını yüzde 47 oranında artırdı. Mercedes-Benz E-Serisi içten yanmalı motor seçeneğiyle de segmentinin en çok satan otomobili oldu. Rekor yılında gelen bu güçlü performans Mercedes-Benz Türkiye’yi global ülke sıralamasında da 2 basamak yukarı taşıyarak 12’nci sıraya oturttu. 2024 yılına da iddialı başlayan Mercedes-Benz, Ocak ayında satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 200 artırdı.

    Rekor ile başladı

    Enflasyonist ortamda otomotivin yatırım aracı olarak tercih edilmesinin 2023’te rekor satış getirdiğini söyleyen Mercedes-Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan “Yıl sonu tahminleri 2024’te pazarın normal seviyesi olan 800 bin araç seviyelerine gelmesiydi. Ancak Ocak ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 71’in üstünde bir artış kaydedildi. Bu dönemde Mercedes-Benz’in satışları da yaklaşık yüzde 200 arttı. Belirsizlik ve daralma endişeleriyle girdiğimiz 2024’te yine rekor ile başlamış olmamız memnuniyet verici, ancak yılın geneli için Şubat ve Mart performansı daha net bir gösterge olacaktır. Şartlar ne olursa olsun, elektrikli dönüşüm ve müşteri deneyimi odağımızla hedefimiz 2024’te de premium pazarda liderliğimizi devam ettirmek” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ürün gamı zenginleşecek

    En zengin elektrikli ürün gamına sahip markalardan biri olarak elektrikli araçlarda da öncü rollerini sürdürmek istediklerini vurgulayan Bekdikhan, “2023’te elektrikli araç satışlarımızın oranı pazar ortalamasının üzerine çıkarak yaklaşık yüzde 15 oldu. 2024 Ocak ayında daha da ivme kazanarak satışını gerçekleştirdiğimiz her 7 araçtan 1’i elektrikli oldu. Zengin ürün gamımıza ek olarak pazara sunacağımız yeni modellerimizin katkısıyla 2024 yılında satışlarımızın yüzde 25’inden fazlasının elektrikli modeller olmasını hedefliyoruz. Elektrikli G-Serisi markamız adına yılın en önemli lansmanlarından biri olacak. 2024’ün üçüncü çeyreğinde bu özel aracımızı Türkiye’de satışa sunmayı hedefliyoruz” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow