hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Traktör’le  “elektrikli” tarım başlıyor

    Traktör’le  “elektrikli” tarım başlıyor
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    TürkTraktör,  geleceğin tarımı için geliştirdiği elektrikli traktör New Holland T3 Electric Power’ı çiftçilerin beğenisine sundu

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TürkTraktör Şirket Lideri Aykut Özüner ilk kez Konyalı çiftçilerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Fuarda sergiledikleri elektrikli traktörün ülke tarımı için yeni bir dönemi başlatacağına inandıklarını söyleyen Özüner, “Temelleri 1954’te atılan TürkTraktör olarak 2024 yılı bizim için ayrı bir önem taşıyor. 70. yaşımızı kutladığımız bu önemli yılda Türkiye’de bir ilke imza atmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 4 yıllık Ar-Ge sürecinin sonunda Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve yıl sonuna doğru ticarileşmesini planladığımız New Holland T3 Electric Power modelimizi Konya’da görücüye çıkarıyoruz.

    Geleceğe Hazırlar amacımız doğrultusunda verimli ve sürdürülebilir bir tarım için var gücümüzle çalışırken, tarım sektöründeki ezberleri bozan, çiftçi ve çevreyle dost elektrikli traktörümüzün bu yolda atılan en önemli adımlardan biri olacağına inanıyoruz” dedi. Konya Tarım Fuarı’nda elektrikli traktörün yanı sıra 11 yeni traktör modelini de ayrıca tanıttıklarını belirten Özüner, “17 yıldır kesintisiz olarak liderliğimizi sürdürdüğümüz sektördeki iddiamızı ortaya koyan yeni traktörlerimizi ilk kez Konya’da çiftçilerimizin karşısına çıkarıyoruz.

    New Holland markamızda T7 Auto Command PLMI, T7.340 HD, T580B, T580S, TT60 Classic, T5 Dual Command, T5 Electro Command, Case IH markamızda ise Optum 340 CVX, JXE Multi, Yeni Farmall C AD2 ve Farmall A AD4 serisi traktörlerimizi sergiliyoruz. Zengin bir ürün gamına sahip olduğumuz ekipman tarafında da New Holland CX6.80 Sap Kıyıcılı Biçerdöver, New Holland FR650 Kendi Yürür Silaj Makinesi, New Holland ve Case IH Balya Makineleri ile Fantini Mısır Tablası da stantlarımızdaki yerini alıyor” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hassas Tarım Ürünlerinde Yerli Sistemler

    TürkTraktör Hassas Tarım ürün gamında yer alan Otomatik Dümenleme Sistemi, Akış ve Uygulama Kontrol Sistemlerine ek olarak yerli olarak geliştirilen filo ve araç takip sistemi TTConnect ve akıllı yönlendirme sistemi TTGuide ürünleri de fuar boyunca tanıtılıyor. TürkTraktör; pazardaki tüm traktör modelleriyle uyumlu, kolay kullanım özellikleriyle ön plana çıkan, yerli akıllı yönlendirme sistemi TTGuide’ı Konya Tarım Fuarı’nda çiftçilerle buluşturuyor. Geniş dokunmatik ekranı, TürkTraktör’e özel ara yüzü ve sınırsız kapsama alanına sahip doğrulama sinyali ile TTGuide tarlaların yeni yıldızı oluyor. TTGuide, ekranda bulunan ışıklı yönlendirme talimatları sayesinde operatöre yardımcı olup, çalışmalar için belirlenen hatlarda kalınmasını sağlıyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow