Volvo'dan elektrik atağı

Volvodan elektrik atağı
expand

Volvo yeni elektrik stratejisini açıkladı

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Elektrikli araç teknolojisi üzerinde uzun süredir çalıştığı bilinen İsveçli otomobil üreticisi Volvo, yeni elektrikli otomobil stratejisini açıkladı.

Markadan yapılan açıklamada elektrikle çalışan seri üretim araçların 2019 yılında satışa sunulmasının hedeflendiği, bu teknolojiye sahip otomobillerin ilk etapta toplam satışların yüzde 10'unu oluşturacağı belirtildi. 

Bu yeni strateji kapsamında marka ilk olarak yeni bir platforma taşınacak 90 Serisi ve 60 Serisi plug-in hibrid modelleri temel alınarak geliştirilecek. Yeni süreç T8 motorlu ve sürekli dört tekerden çekiş sistemine sahip plug-in hibrid XC90  ile başladı. Bu modeli plug-in hibrid teknolojisine sahip S90 ve diğer modeller izleyecek. 

Volvodan elektrik atağı

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Volvo aynı zamanda plug-in hibrid teknolojisini gelecekte sıkça karşımıza çıkacak önden çekişli modellerde de kullanacağını açıkladı.

Yine yeni geliştirilen CMA platformunu kullanacak 40 Serisi modelleri de sonraki aşamada bu teknolojiye geçecek. 

Yapılan son testlerde fabrika verilerine göre Volvo XC90 T8, sadece elektrik motoruyla 43 km. yol alabiliyor ve aracın karma yakıt tükerimi değeri 100 kilometrede 2.1 litre olarak karşımıza çıkıyor. Emisyon değeri ise 49 g/km olarak ölçülüyor. Bu araç sıfırdan 100 km/s hıza ise 5.6 saniyede çıkabiliyor. 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow