hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Er-Rafi̇ Ne Demek? Er-Rafi̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    Er-Rafi̇ Ne Demek Er-Rafi̇ Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    Er Rafi, Allah'ın (cc) yüce isimlerinden biridir ve yüce varlık olduğunu vurgulamaktadır. Allah (cc) kullarının içinden geçenleri bilir ve onları yüksek mevkilere ulaştırır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Er-Rafi Ne Demek?

    Er Rafi Allah'ın (cc) güzel sıfatları arasındadır ve onun ne kadar yüce olduğunu anlatmaktadır. Er Rafi yüce yaradan anlamına gelir ve Allah (cc) kullarının gönlünden geçen her şeyi bilir. Kullarının yüceltmek, onlara şeref vermek yalnızca Allah'a (cc) mahsus olan bir şeydir.

    Yücelten, yüksek mevkilere ulaştıran ya da yükselten anlamlarına gelen bu isim Allah'ın (cc) istediği zaman istediği kişiyi yücelteceği anlamına gelir. Allah'ın (cc) bağışlayıcılığını kazanmak isteyen kullar Er rafi esmasını zikretmeyi alışkanlık haline getirmelidir.

    Er-Rafi Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Er Rafi, Allah'ın (cc) ne kadar yüce bir varlık, yaradan olduğunu anlatan isimlerden biridir. Allah (cc) tüm kullarının yaptıklarını ve kalplerinden geçenleri de bilmektedir. Kullarını yüksek mertebelere getirmek de, onları şereflendirmek de yalnızca Allah'a (cc) mahsus olan bir şeydir.

    Er Rafi esmasının faziletleri de makam ve mevki üzerinden değerlendirilmektedir. Er Rafi ismini zikreden kişiler düşman kimselerin kötülüklerinden ve zararlarından emin olarak onlardan kurtulurlar. Pazartesi ya da cuma gecesi Er Rafi esmasının okunması ise toplum içinde saygı görmek üzerinden değerlendirilir.

    Hem maddi hem de manevi olarak yükselmek isteyenlerin Ya Rafi Celle Celaluhu şeklinde Er Rafi esmasını zikretmeleri gerekir. Er Rafi esmasının zikrine devam eden kişilerin rızıkları dünya üzerinde bol olur ve varsa borçlarından da kurtulurlar.

    Er-Rafi Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) tüm isimlerinin maneviyatı yüksektir ve onu daha yakından tanımak için isimleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Er Rafi esmasının anlamıyla beraber faydaları da kullar için çok kıymetlidir. Er Rafi esmasını dünya ve ahiret hayatında yüksek mertebelerde olmak isteyen kişilerin okuması önerilmektedir.

    Er rafi esmasını zikreden kişiler düşmanların ve zalimlerin zararlarından uzak olurlar. Saygı görmek ve toplum tarafından sevilmek isteyenlerin de pazartesi veya cuma geceleri Er Rafi esmasını düzenli olarak çekmeleri gerekir. Allah'ı (cc) hissetmek ve kalbini imanla doldurmak isteyenlere de Er Rafi esmasını zikretmeleri önerilir.

    Er-Rafi Zikir Günü Nedir?

    Esmaül hüsnada yazan isimlerin zikir günleri vardır ve bu günlerde zikir saati geldiği zaman faziletleri daha etkili olur. Er Rafi esmasını toplumda saygı görmek isteyen kişiler pazartesi ve cuma günleri okumalıdır. Er Rafi esmasının zikir sayısı da 99 olarak tespit edilmiştir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA