hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Er-Rahi̇m Ne Demek? Er-Rahi̇m Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    Er-Rahi̇m Ne Demek Er-Rahi̇m Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    Allah'ın (cc) 99 ismi en güzel isimleri anlamına gelen Esmaül hüsnada yer alır. Er rahim ismi anlam açısından kullarına karşı bağışlayıcı olan, kullarına merhamet eden demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Er-Rahim Ne Demek?

    Esmaül hüsna en güzel isimler demektir ve burada Allah'ın (cc) 99 ismi de yer alır. Er rahim esması da burada yazar ve Allah'ın (cc) niteliklerini anlatan bir isim olarak karşımıza çıkar. Kur'an'ın birçok ayetinde de yer alan Er Rahim ismi hem anlamı hem de faydaları bakımından merak edilir. Er rahim, kullarına karşı merhamet eden, bağışlayıcı olan demektir.

    Kur'an'da her yerde Allah'ın (cc) bağışlayıcı olduğu ve af dileyen kullarını affettiği yazar. Allah (cc) affedicidir ve günahlarından dönen tüm kullarını affederek onların iyi insan olmalarına vesile olur. Er Rahim ismi hayırlı bir isim olduğundan evden çıkmadan, sabah kalkıldığında, yeni bir iş başlarken ya da akşam yatarken okunmalıdır.

    Er-Rahim Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Er rahim esması Türkçe anlamı bakımından bağışlayıcı olan, kullarına karşı merhametli olan demektir. Allah (cc) bağışlayıcı olan yaratıcıdır ve kullarının kendisinden af dilemesi ile onları affeder. Er rahim esmasının faziletleri de bu noktada en merak edilen konular arasında yer alır. Er rahim esmasının faziletleri arasında günahlardan uzak durmak ve iyi işler yapmak vardır.

    Kötü huyları ya da alışkanlıkları olan kişiler sık sık Er rahim esmasını zikrederse kötü işlerden uzaklaşır ve daha hayırlı işler yapar. Tövbe etmek isteyenler Er rahim esmasını zikrederek Allah'tan (cc) af dileyebilir. Er rahim esması Besmelede de yer alır. Her besmele çekildiğinde ya da namaz kılındığında da Allah'ın (cc) rahim esması zikredilmiş olur.

    Er-Rahim Faydaları Nelerdir?

    İnsanlar günah işleme ihtimali üzerine yaratıldıklarından vesveselere ve günahlara karşı savunmasız olabilirler. Tüm kötülüklerden, günahlardan, haramdan ve vesveselerden uzak olmak için er rahim esmasının zikredilmesi önerilir. Eğer evden çıkarken er rahim esmasını zikrederseniz gününüz güzel geçer ve iyi işler yaparsınız.

    Er rahim esmasını zikrederek bir işe başlayanlar o işlerde başarılı olur ve işleri kendileri için hayırlı sonuçlanır. Peygamberler hariç herkes günah işler ve bu nedenle de af dilemek önemlidir. Eğer Er Rahim esmasını zikrederseniz iyi kullardan olursunuz.

    Er-Rahim Esmasının Zikir Sayısı Kaçtır?

    Er rahim esmasının zikir günü pazar günüdür. Er rahim ismi şerifinin zikir sayısı 285, zikir saati de güneş saatidir. Pazar günleri Er rahim esmasının zikredilmesi müminler için daha hayırlı olur.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA