hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Er-Rahman Ne Demek? Er-Rahman Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    Er-Rahman Ne Demek Er-Rahman Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    Er Rahman Allah'ın (cc) isimlerinden biridir ve bu nedenle hem anlamı hem de faydaları bakımından önem taşımaktadır. Er Rahman esmasının anlamı Allah'ın (cc) tüm canlılara rahmet ettiği anlamına gelir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Er-Rahman Ne Demek?

    Allah'ın (cc) sıfatlarından biri olan Er rahman ismi diğer esmaları gibi önemlidir ve hem anlamı hem de faziletleri bilinmelidir. Allah (cc) yarattıkları tarafından hatırlanmak ister ve bu nedenle isimlerinin zikredilmesi önemlidir.

    Er rahman esmasının anlamı tüm canlıları affeden ve tüm canlılara merhamet eden anlamlarına gelir. Allah (cc) yüce gönüllü, affedici ve cömerttir. Bu nedenle af dileyenleri affeder ve kullarına merhamet gösterir. Esmasının zikredilmesi de kullara fayda sağladığından okunması duaların kabul olması açısından da önemlidir.

    Er-Rahman Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Er-Rahman esmasının Türkçe anlamı tüm canlılara merhamet eden, affedici olan demektir. Allah (cc) kendinden isteyen kullarını geri çevirmez ve af dileyenleri de affeder. Er Rahman esmasının faziletleri de önemlidir ve Müslüman kullarına sık sık zikretmeleri önerilir. Er Rahman esmasını zikretmeyi alışkanlık edinmiş olan kişilerin ahlaki yönden geliştikleri ve ilimlerinin arttığı rivayet edilir.

    Er Rahman zikrini çeken kişilerin kalpleri yumuşar ve kendilerini daha huzurlu, manevi olarak rahat hissederler. İstenen bir şeyden, dilek ya da duadan sonra Er Rahman esmasının zikredilmesi de en tek zamanda o isteğe kavuşmak için önemlidir. Namazlardan sonra Er rahman esmasının zikredilmesi de unutkanlık ve hafıza için etkilidir.

    Er-Rahman Esması Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) 99 sıfatından biri olan Er rahman isminin fayda ve faziletleri zikredenler için oldukça fazladır. Hafızaya ve unutkanlığa iyi gelen er rahman esmesi görülmeyenlerin de görülmesini sağlar. Eğer kötülüklerden uzak durmak ve iyiliğe yönelmek istiyorsanız ahlaki yönden iyileşmek için de er rahman esmasını okuyabilirsiniz.

    İsteklere kavuşma konusunda etkili olan er rahman esması sabah ve akşam olarak zikredilirse dualar kabul edilir. Zikir çekenlerin kalbinde yumuşaklık olur ve kendilerini hem maddi hem de manevi anlamda oldukça rahat hissederler.

    Er-Rahman Zikir Günü, Saati ve Sayısı Nedir?

    Allah'ın (cc) tüm sıfatlarının bir zikir sayısı, zikir günü ve saati bulunmaktadır. Bununla birlikte içinizden geldiği zaman istediğiniz kadar Allah'ın (cc) sıfatlarını zikretmeniz de oldukça hayırlıdır. Er-Rahman esmasının zikir sayısı 298, zikir günü de pazar günüdür.

    Güneş saatinde zikredilmesi gereken Er Rahman esması dünya stresini ve sıkıntısını alır. Kendini daha mutlu ve huzurlu hissetmek isteyenlerin Er rahman esmasını zikretmesi önerilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA