hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Er-Rauf Ne Demek? Er-Rauf Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    Er-Rauf Ne Demek Er-Rauf Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand

    Er-Rauf esmasının anlamı Allah'ın (cc) kullarına merhamet ettiği ve onları affettiği anlamına gelmektedir. Allah (cc) affedici ve affetmeyi seven bir yaratıcı anlamını taşımaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Er-Rauf Ne Demek?


    Er-Rauf ismi Esma-ul husnada yazar ve 99 isimden biridir. Er Rauf esmasının anlamı birçok Müslüman tarafından merak edilmekte ve internet üzerinden de araştırılmaktadır. Er Rauf esması acıyan veya yardım eden anlamına gelmektedir. Merhamet eden anlamına da gelen Er rauf esması Allah'ın (cc) kullarına merhamet ettiği ve günahlarını örterek affedici olduğu anlamındadır.

    Er Rauf esması Allah'ın (cc) tüm yaratıcılarına karşı merhametli olduğu ve onları her koşulda affedebildiği anlamındadır. Allah'ın (cc) ilminden hiçbir şeyin saklanamayacağı ve kullarında yalnızca Allah'tan (cc) af dilemeleri gerektiği anlamındadır.

    Er-Rauf Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Er-Rauf esması Allah'ın (cc) merhametli ve acıyan olduğu anlamına gelmektedir. Er rauf esmasının zikredilmesi insanların arasında merhamet ve sevginin oluşmasına vesile olan bir esmadır. Eğer öfke ve sinir anında er rauf esması okunursa sakinleşmek ve daha mantıklı hareket etmek mümkündür. Er Rauf esması zikreden kişilerin çevresi tarafından sevilmesine ve sayılmasına da vesile olur.

    Er Rauf esması merhameti artırdığı gibi sevgi ve koruma hissini de artırmaktadır. Özellikle hayvanlara ve bitkilere karşı zulmeden kişilere karşı okunması merhamet duygusunun gelmesini sağlar. Bu kişiler kötülüklerden uzaklaşırlar ve merhamet duyguları da gelişmiş olur.

    Er-Rauf Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) isimlerinin faziletleri vardır ve bu faziletleri bilerek isimleri zikretmek önemlidir. İnsanların kalbindeki merhamet, şefkat ve sevgi duygularının artması için 286 kere 'Ya Rauf Celle Celalühü' diyerek zikredilmesi gerekir. Eğer bir kimse sinirlendiği ve öfkelendiği vakitte 10 kere içinden ya rauf celle celalühü şeklinde okursa öfkesi azalır ve sakinleşir.

    5 vakit kılınan namazdan sonra 287 kere ya rauf esması okunursa kişinin kalbi şefkat ile dolar ve çevresi tarafından da sevilir. Sevgi ve merhamet için okunan er rauf esması geçimsiz insanların da daha uyumlu olmasına vesile olur. 286 kere ya rauf esmasının zikredilmesi sorunların ortadan kalkmasına da yardımcı olur.

    Er-Rauf Zikir Günü Nedir?

    Er rauf esmasını içinden gelen kişiler istedikleri gün ve saatte istedikleri sayıda zikredebilir. İçten gelerek okunması bu esmaların faydalarının çoğalmasını sağlamaktadır. Er Rauf esmasının zikir sayısı 286, zikir günü ise çarşambadır. Er Rauf esmasının okunduğunda en az 286 kere okunması ve çarşamba günleri okunması daha faziletli olur.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA