hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Et-Tevvab Ne Demek? Et-Tevvab Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    Et-Tevvab Ne Demek Et-Tevvab Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Esmaül hüsnada yer alan en güzel isimlerden biri de Et Tevvab olarak karşımıza çıkar. Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan Et-Tevvab esması cezadan vazgeçen ve kullarının dönüşlerini kabul eden demektir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Et-Tevvab Ne Demek?

    Tevbe isminden türetilmiş olan Tevvab ismi Arapça kökenlidir ve Allah'ın (cc) en güzel anlamlı isimleri arasında yer alır. Allah'ın (cc) isimleri mümin kulları için çok önemlidir ve Allah'ı (cc) hatırlamak için sık sık zikredilmesi önerilir. Et Tevvab isminin anlamı kulların dönüşünü kabul eden ya da cezadan vazgeçen anlamlarına gelir.

    Tevbe, kelime anlamı olarak yönelmek ya da dönmek anlamlarında da kullanılır. Kulların yönelişlerini kabul eden, kullarının dönmesini bekleyen ya da kendisine dönenlerin aflarını kabul eden demektir. Allah'ın (cc) affediciliğini açık bir şekilde tanımlayan E Tevvab esması Allah'ın (cc) bağışlayıcı ve dönüşleri kabul eden olduğunu ifade eder.

    Et-Tevvab Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Et-Tevvab esması Allah'ın (cc) isimleri arasında yer alır ve diğer isimler gibi çok kıymetlidir. Et Tevvab isminin Türkçe anlamı kullarının af dilemesini kabul eden, yönelişleri olumlu karşılayan ya da bağış kapılarını açan demektir.

    Allah'ın (cc) 99 isminden biri Et Tevvab esmasıdır ve faziletleri de diğer isimler gibi oldukça yüksektir. El Tevvab esmasını Ya Tevvab celle celalühü olarak 409 defa zikrederseniz rızkınız ve kazancınız artar, günah işlemekten de kurtulursunuz. Duha namazı sonrasında Ya Tevvab Celle Celalühü olarak 360 kere zikir yapanların tevbesi kabul olur ve iyi ameller işlerler.

    Kötü alışkanlıkları olan kişiler ya da kişilere karşı El Tevvab esmasını her gün 409 defa zikrederseniz o kişi ya da kişiler kötü alışkanlıklardan kurtulurlar. Gün boyunca 409 kere Ya Tevvab esması zikredilirse tüm dünyevi ve uhrevi işler hallolur.

    Et-Tevvab Esmasının Faydaları Nelerdir?

    Allah'ın (cc) isimlerinden biri olan Et Tevvab esması günah işlemekten ve kötülüklerden uzak olmak için okunmalıdır. Rızık ve kazanç bolluğu için de okunması önerilen Et Tevvab esması tövbelerin kabulü için de her gün zikredilmelidir. Dünyevi ve uhrevi işlerin hallolması için her gün 409 defa Ya Tevvab zikrinin yapılması gerekir. Zulümlerden ve kötü insanlardan uzak durmak isteyenler de her gün Et Tevvab esmasını tekrarlamalıdır.

    Et-Tavvab Zikir Günü Nedir?

    Tüm esmaların kendine özel bir zikir günü ve sayısı vardır. Bu esmaları kendi günlerinde zikretmek faziletlerinin daha fazla olmasını sağlar. Et Tevvab esmasının zikir günü perşembe, zikir sayısı 409, zikir saati ise müşteridir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA