hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ez-Zahi̇r Ne Demek? Ez-Zahi̇r Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...

    Ez-Zahi̇r Ne Demek Ez-Zahi̇r Esması Türkçe Anlamı Ve Faziletleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Ez-Zahir ismi Allah'ın (cc) varlığının kesin olduğu ve delilli bir şekilde ortada olduğu anlamındadır. Görünen ya da varlığı kati delillerle belli olan anlamlarına gelen Ez Zahir ismi Ya Zahir şeklinde de bilinmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ez-Zahir Ne Demek?

    Esma-ül Husna en güzel isim demektir ve Allah'ın (cc) 99 ismi de bu listede yer almaktadır. Büyük faziletleri bulunan ve birçok faydası olan ez zahir isminin zikredilmesi önemlidir. Ez Zahir anlam olarak görünen, varlığı bilinen ve aşikar olan demektir. Ez Zahir esmasının diğer anamı ise varlığı kati deliller ile bilinen demektir.

    Allah'ın (cc) varlığını net ve çok kesin bir şekilde anlamak bazı delillerle mümkündür. Kelime olarak Arapça olan bu isim görünen anlamına gelen Zahir kelimesinden türemiştir. Allah'ın (cc) evreni yaratması ve varlığının kesin olması anlamına gelen bu isim Allah'ın (cc) varlığının açık bir şekilde kanıtlandığı anlamına gelir.

    Ez-Zahir Esması Türkçe Anlamı ve Faziletleri...

    Ez-Zahir isminin Türkçe anlamı görünen ya da varlığı açık bir şekilde belli olan demektir. Kati delillerle bilinen ve aşikar olan anlamlarına da gelen ez zahir ismi Esma ül hüsnada yer alan 99 isimden biri olarak karşımıza çıkar. Ez Zahir isminin faziletleri ve zikredilmesinin faydaları da Müslümanlar tarafından merak edilen bir konudur. Ez Zahir isminin 1106 kere zikredilmesi gerekmektedir.

    Tüm gizliliklerin ve sırların kendisine bildirilmesini isteyen kişiler düzenli olarak Ez Zahir adını 1106 kere okumalıdır. İşrak vakti geldiğinde okunursa Ez Zahir esması kalpleri nurlandırır ve gizli hiçbir şey kalmaz. Kişilerin eğer kötü ve olumsuz bazı özellikleri ya da alışkanlıkları varsa bundan kurtulmak için de Ez Zahir esmasının zikredilmesi önerilmektedir.

    Ez-Zahir Esması Zikir Günü Nedir?

    Allah'ın (cc) isimlerini ihtiyaç duyulduğu kadar istendiği kadar zikretmek yeterli olur. Fakat her esmanın kendi zikir günü ve zikir sayısı olduğundan bunları bilmek de önemlidir. Ez Zahir esmasının zikir saati Zühal olarak bilinirken zikir günü de cumartesi olarak tespit edilmiştir. Kötü alışkanlıklardan ve kötü kimselerden kurtulmak için okunan ez zahir esması ya zahir şeklinde de okunabilir.

    Ez-Zahir Esmasının Zikir Sayısı Kaçtır?

    Ez Zahir esmasını içinizden geldiği kadar içinizden geldiği zaman zikredebilirsiniz. Fakat Ez zahir esmasının zikir sayısı 1106 olarak bilinir. Ez Zahir esmasını zikredecek kişilerin en az 1106 kere okumaları daha faziletli olur. Ez Zahir Allah'ın (cc) 99 isminden biridir ve faydaları da oldukça fazladır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow
    o-clock

    SON DAKİKA