hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyarbakır imsak ve iftar (oruç açma) saatleri – 2019 Ramazan iftar saatleri

    Diyarbakır imsak ve iftar (oruç açma) saatleri – 2019 Ramazan iftar saatleri
    expand

    Diyarbakır imsak ve iftar saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruldu. Oruç tutacak vatandaşlar hemen her ilde olduğu gibi Diyarbakır için de imsak (sahur) ve iftar (oruç açma) saatlerini internetten araştırıyor. İşte 2019 Ramazan Ayı Diyarbakır iftar ve sahur yani imsak saatleri…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diyarbakır imsak ve iftar saatleri 2019 yılında Ramazan Ayı’nın internette en çok araştırılanları arasında yer alıyor. Merak edilen oruç açma ve imsak saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruldu. Peki, Diyarbakır iftar yani oruç açma saati ve Diyarbakır sahur yani imsak saati kaç? İşte 2019 Diyarbakır iftar ve imsak saatleri…

    DİYARBAKIR İFTAR VE İMSAK SAATLERİ – 2019

    2019 Ramazan Ayı’nın internette en çok araştırılanları arasında imsak ve iftar saatleri yer alıyor. Oruç açma ve niyet etme (sahur/imsak) saatlerinin araştırıldığı illerden biri de Diyarbakır… İşte Diyarbakır iftar ve imsak saatleri sayfası…

    DİYARBAKIR İMSAK VE İFTAR SAATLERİ İÇİN TIKLAYIN

    Oruç tutmakla yükümlü olmanın şartları nedir?

    İslam’a göre, bireyin sorumlu olmasının temel şartları müslüman, akıllı ve ergenlik çağına ulaşmış olmaktır. Dolayısıyla bu şartlar, oruç ibadeti ile sorumlu olmanın da şartlarıdır. Buna göre, bir kimsenin Ramazan ayında oruç tutmasının farz olması için öncelikle müslüman ve âkil-bâliğ olması gerekir (Kâsânî, Bedâî’, II, 87).

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbadetlerle yükümlü olma şartlarını taşıdığı hâlde bazı özel durumlardaki kimselere oruç tutmama ruhsatı verilmiştir. (Geniş bilgi için bkz. 481ve 484 nolu fetva)

    İbadetlerle yükümlü olmamakla birlikte ergenlik yaşına gelmeyen çocukların alıştırılmak ve ısındırılmak maksadıyla namaz kılmaları ve oruç tutmaları teşvik edilir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), yedi yaşından on yaşına kadarki sürede çocuğun namaza alıştırılmasını önermiştir (Ebû Dâvûd, Salât, 26).

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow