hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hatay İmsakiye 2024 Diyanet! Hatay iftar (saati) vakti saat kaçta 11 Mart 2024?

    Hatay İmsakiye 2024 Diyanet Hatay iftar (saati) vakti saat kaçta 11 Mart 2024
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Hatay imsak vakti ile 2024 yılının ilk orucu başlayacak. Hatay imsakiyesi Diyanet tarafından paylaşılmış ve il genelinde orucun ne zaman, saat kaçta başlayacağı ortaya çıkmıştı. Peki, 11 Mart 2024 Hatay imsak vakti saat kaçta? İşte 11 Mart 2024 Hatay sahur saati ve il il iftar vakitleri…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç tutacak olan kimseler iftar saatleri ve imsak vakitleri ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Diyanet Hatay 2024 imsakiyesi ile il genelinde oruca başlanacak saati ve iftar yapılacak saati duyurmuştu.

    HATAY İMSAKİYE 2024: HATAY İMSAK VAKTİ – SAHUR SAATİ

    Diyanet İşleri Başkanlığı’nın paylaşmış olduğu verilere göre 11 Mart 2024 Hatay imsak vakti yani sahur saati 05.26 olacak. Bu saat itibariyle oruca başlayacak olan kişiler akşam iftar vakti ile beraber oruçlarını açacaklar.

    HATAY İFTAR VAKTİ SAAT KAÇTA?

    Bugün il genelinde oruçlarını açacak olan kişiler saat 18.46 iftar yapacaklar. Ramazan ayı 30 gün boyunca devam edecek ve her gün iftar vakitleri ile sahur saatleri güncellenecek.

    HATAY İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ…

    ORUCA NASIL NİYET EDİLİR?

    Oruca niyet etmek, Ramazan ayında veya diğer zamanlarda tutulan oruçlar için önemli bir adımdır. Niyet, orucun başlangıcından önce, genellikle sahur vaktinden önce veya sahur sırasında yapılır. Oruca niyet, kişinin içinden geçirdiği veya dilinden dökülen bir niyettir. Oruca niyet ederken “niyet ettim, niyet eyledim Allah rızası için bugünkü orucu tutmaya” denilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow