hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mübarek Berat Kandili ne zaman, bugün mü? 2024 Berat Kandili tarihi Diyanet!

    Mübarek Berat Kandili ne zaman, bugün mü 2024 Berat Kandili tarihi Diyanet
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Ramazan ayına sayılı günler kala idrak edilecek önemli dini günlerden biri de Berat Kandili olacak. İslam alemi için oldukça önemli bir yeri olan Berat Kandili’nde eller semaya açılacak ve ibadetler edilecek. Peki, Berat Kandili 2024 ne zaman? İşte Diyanet dini günler takvimi içerisinde yer alan Berat Kandili tarihi…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içine alan mübarek üç aylar içinde kutlanan Berat Kandili, Hicri takvime göre Şaban ayının on dördüncü gününü on beşinci gününe bağlayan gece gerçekleşecek.

    BERAT KANDİLİ NE ZAMAN 2024?

    Diyanet’in dini günler takvimi içerisinde yer alan bilgilere göre bu yıl Şaban ayının on dördüncü gecesi 24 Şubat 2024 Cumartesi gününe denk gelecek. Dolayısıyla 24 Şubat 2024 Cumartesi günü Berat Kandili olarak idrak edilecek.

    BERAT KANDİLİ ÖNEMİ NEDİR?

    Berat (Berâet) kelimesi, Arapça'da 'aklanma ve arınma' anlamlarına gelir. İslamiyet'e göre, bu kutsal gece, saf ve arı bir zaman olarak kabul edilir ve müminlerin tövbe ederek günahlarından temizlenme şansına sahip olacaklarına inanılır. Kandil gecesini ibadet ederek geçirecek olan milyonlarca Müslüman gecede dualarını edecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow