hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nazar İle İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin Nazar İle İlgili Sözleri...

    Nazar İle İlgili Hadisler: Peygamber Efendimizin Nazar İle İlgili Sözleri...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Nazarla ilgili, pek çok hadis ve ayet bulunmaktadır. Halk arasında nazar değmesi olarak bilinen durumun ciddi etkileri görülebilmektedir. Kesinleşen bilgi olmamasına rağmen bazılarının bakışlarıyla olumsuz enerji yaydığı ve rahatsızlık verdiği görülmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Nazarın hak olduğu bundan korunmak için dualar okunması gerektiği önerilmektedir. Bunlar, felak- nas, ihlas ve Ayetel Kürsi dualarıdır. Hem nazardan hem de kem gözlerden korunabilmek için Kur-anda Muavvizeteyn(113-114. sureler) yani felak ve nas okunmalıdır.

     Nazar İle İlgili Hadisler

     Nazar vardır ve haktır. Göz değmesi olarak bilinmektedir. Hz. Muhammed nazara karşı okunması gereken duaların Felak ve Nas süreleri, Ayetel Kürsi ve İhlas olduğunu ifade etmiştir. Kur-anı Kerim de kalem suresi 51 ve 52. Ayetlerde, İnkâr edenler, Kur-anı dinlediğinden, seni gözleriyle yıkıp devirmek istediler.

     Şeklinde açıklanmaktadır. Hz. Muhammed nazardan korunmak için Allah'a yalvarmayı ve nazar duaları okumayı öğütlemektedir. Nazar duaları, felak-nas, ihlas ve Ayetel Kürsi dualarıdır. Ayrıca "Maşaallah la kuvvete illa billah" denilmesi gerekmektedir. 

     Peygamber Efendimizin Nazar İle İlgili Sözleri

     Peygamber efendimizin nazar ve göz değmesi için önerdiği dualar sıklıkla okunmalıdır. Bu duaların başında Muavvizetan gelmektedir. Kur’an-ın 113 ve 114. Ayetlerinin ortak adı olarak bilinen Muavvizeteyn felak – nas surelerine verilen ortak isimdir. Peygamber Efendimiz torunları Hasan-Hüseyin’ i nazardan korumak için şöyle dua okumaktaydı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     “Her türlü zehirli hayvan ve şeytandan kem gözlerden Allah’ın noksansız kelimelerine sığınırım.”

     Hz. Muhammed SAV, öneriyordu ki; kim beğendiği bir şey görürse; Maşallah la kuvvete illa billah desin. Allah ne dilerse o olur. Kendisinden başka kuvvet ve kudret sahibi yoktur. Dendiği vakit ona hiçbir şeyin zarar veremeyeceğini ifade etmiştir. Ayrıca ashabına, felak-nas, ayetel kürsi ve ihlas dualarını okunmuş ve okunmasını tembih etmiştir.

     Peygamber efendimizin nazara karşı önerdiği dualar arasında Ayetel kürsi, felak- nas ve ihlas bulunmaktadır. Göz değmesi ve nazar aynı anlam taşıyan ifadelerdir. Ashabına, Allah’a yalvarmak ve nazar dualarını okumayı önermiştir.

     Evde nazar bulunduğu, kırılan, bozulan eşyaların artması ve negatif enerji hissedilmesi şeklinde anlaşılabilmektedir. Ev ortamının havasızmış gibi yaşayanlara baskın gelmesi nazar işaretleridir.

     Nazara karşı Peygamber Efendimizin söylediği sözler;

     Hayra vesile olan da hayrı yapan kadar değerlidir.

     Ümmetimin helak edecek 3 şey; Kaderiye, asabiye ve kitap ile sünnete dayanmayan boş laflardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Nazarla nefesin kaderi geçeği düşünülmekteydi. Nefesle nazardan Allah’ asığının.

     Komşunu kendin kadar sev ve tövbe et.

     İnsanlara merhamet etmeyene Allah merhamet etmez.

     Yerine getiremeyeceğin sözler verme, kardeşinle tartışmaya girme.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow