hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Örtünme İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerim'de Örtünme Hakkındaki Tüm Ayetler...

    Örtünme İle İlgili Ayetler Ve Mealleri... Kuran-I Kerimde Örtünme Hakkındaki Tüm Ayetler...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kuran-ı Kerim Ayetleri içerisinde başta Nisa suresi olmak üzere farklı birçok ayette örtünme ile ilgili ayetler inmiştir. Örtünme yani Arapça da tesettür olarak ifade edilmektedir. Kuran-ı Kerim içerisinde sadece fiziksel anlamda değil bakış ve düşünceleri de örtme anlamında ayetler yer almaktadır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Örtünme İle İlgili Ayetler ve Mealleri.

     Örtünme, tesettür ve kadınlar için başörtüsü konusunda Örtünme ile ilgili ayetler yer almaktadır. İslam’ın özellikle ilk yıllarında kadına yeteri kadar değer verilmemesi ve bir eşya gibi davranılması konusu yaygın hale gelmesiyle Kadınların Fiziksel olarak başörtüsü konusunda tesettür olarak ayetler inmiştir. Yine sadece kadınlar için değil, erkeklerin de gözlerini haramdan sakınmaları konusunda çeşitli ayetler Kuran- ı Kerim de yer almaktadır.

     Bu bağlamda hicretin 5. yılında örtünme ayeti inmiştir. Bu ayet ile kadınların değerleri yükseltildi ve erkeklerin kadınlara çok saygılı ve ahlaka uygun davranılması konusunda bilgilendirilmiştir.

     Kuran-ı Kerim'de Örtünme Hakkındaki Tüm Ayetler...

     Kuran-ı kerim de örtünme ile ilgili birden fazla ayetler yer almaktadır. Buna göre nisa suresi 32. ayete göre Allah bir kısmınıza diğerlerinden daha fazla verdiği başkalarında bulunup sizlerde olmayan mallara imrenmeyin Zira Erkekler çalışıp kazandıkların payı olduğu kadar kadınlarında çalıştıklarından payı vardır. Bu durumda çalışın hayırlı işleri Allah rıza için yerine getirin.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Nisa suresi 31. ayete göre; Kadınların örtünmesiyle ilgili olarak Mümin kadınlara de ki haramdan kendilerini sakınsınlar ve namuslarını korusunlar. Dışarıda cilbabları ile çıksınlar. Dışarıdakilere kendi ziynetlerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden aşağıya kadar indirsinler.

     Nur suresi 31 ayet mealine detaylarıyla bakılacak olursa; Mümin kadınlara söyle ki kendi helalleri dışında kimseye bakmasınlar helalleri kızı, oğlu, kız kardeş, erkek kardeş, Koca, baba, kendi kadınları bu kimseler dışında örtüsüz görüşmesinler olarak açıklanmaktadır.

     Nisa Suresi 1. Ayete göre Ey inananlar Sizi tek bir candan yaradan o candan eşini ve bu ikisinden çok sayıda erkek ve kadın yaratan rabbinize karşı gelmekten sakının.

     Ahzap suresi 59. ayete göre ise Ey peygamber hanımlarına, kızlarına müminlerin kadınlarına de ki bedeni örtecek elbise cilbab giysinler Onların tanınıp incinmemeleri için gereklidir. Allah bağışlayıcı ve çok merhamet edicidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Örtünme ayetleri meallerinde kadınların el yüz ve ayak bilekleri dışında kalan tüm bölgelerinin örtünmesi konusunda emirleri mevcuttur. Bu bağlamda Kuran-ı Kerim gerekli ayetlerinin okunması ve güvenilir meallerden yardım alınmasıyla daha net emirlerin anlaşılacağı yönünde uygulamalara bakılmalıdır. Şüphesiz ki Allah'ın emirleri her Müslümana farzdır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow