hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Oruç tutarken diş fırçalamak orucu bozar mı? Diyanet duyurdu! Diş fırçalayınca oruç bozulur mu?

    Oruç tutarken diş fırçalamak orucu bozar mı Diyanet duyurdu Diş fırçalayınca oruç bozulur mu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Ramazan ayında ağız problemleriyle karşı karşıya kalmak istemeyen ancak ağız kokusu ve benzeri sorunları olan kişiler “oruçluyken diş fırçalanır mı?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, Diyanet’e göre diş fırçalamak orucu bozar mı? İşte detaylar…

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ramazan ayınca orucuna bir zarar gelmemesi adına ağız problemi olmasına rağmen diş fırçalamaktan kaçınan kişiler daha ciddi diş problemleri ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Peki, Ramazan’da özellikle oruç tutan kimselerin diş fırçalama zamanı konusunda dikkat etmesi gereken detaylar neler?

    DİŞ FIRÇALAMAK ORUCU BOZAR MI?

    İşte Diyanet’in oruç esnasında diş fırçalama yapılıp yapılamayacağına ilişkin paylaştığı o görüş; Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz (el-Fetâva’l-Hindiyye, I, 220). Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur. Orucun bozulma ihtimali dikkate alınarak, dişlerin imsaktan önce ve iftardan sonra fırçalanması, oruçluyken fırçalanacaksa macun kullanılmaması uygun olur.

    ORUÇLUYKEN DİŞ FIRÇALANIR MI?

    Yani Diyanet’in açıklamasında yer alan bilgiler doğrultusunda oruçluyken diş fırçalanabilir ancak boğaza su veya macun kaçması durumunda oruç bozulur.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow