2 bin 500 yıllık gizem çözüldü: Deliryumun altında yatanlar

Avustralyalı bilim adamları, özellikle yaşlılarda görülen deliryuma, beyindeki glikoz metobolizmasının neden olduğunu açıkladı.
Yeni Güney Galler eyaletinde Galler Prensi Hastanesi'nde görevli bilim adamlarından Doçent Dr. Gideon Caplan, PET taraması sonucunda deliryum rahatsızlığına beyindeki glikoz metabolizmasının neden olduğunu ortaya çıkardıklarını belirterek "Galler Prensi Hastanesi'nde 10 yıldır yürüttüğümüz araştırmalar neticesinde 2 bin 500 yıllık gizeme cevap bulduk. Bu da bize beynin neresine müdahale edeceğimiz ve deliryumu nasıl yeneceğimiz konusunda yol gösteriyor." dedi.
PET taramalarını inceleyen bilim adamları, beyin glikozu verimli bir şekilde metabolize edemediğinde deliryum rahatsızlığının ortaya çıktığını belirledi.
Özellikle yaşlılarda sıklıkla görülen deliryum, birden başlayıp, genellikle bir aydan daha az süren bilişsel yıkımın yanı sıra dikkat, uyku-uyanıklıkta ve psikomotor davranışta bozuklukla karakterize organik bir beyin sendromu olarak tarif ediliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YAĞLI SAÇ SORUNU İÇİN ETKİLİ YÖNTEM! Deneyin, farkı görün! '15 dakika bekletmek yetiyor!'
Grinin Elli Tonu’nun yönetmeni James Foley hayatını kaybetti! Sinsice ilerleyen tehlikeli kanser! BU BELİRTİLERE DİKKAT!
Bu alışkanlıklar beyninizi sessizce yok ediyor!
Çörek otu yağını böyle tüketmek kanseri yok ediyor!
Kadınları tehdit eden sessiz tehlike