Astım İçin Hangi Doktora Gidilir? Astım Hastalığına Hangi Bölüm Bakar?

Hava yollarının, etraftaki etmenlere karşı duyarlı olmasına astım adı verilmektedir. Astım; nöbet biçiminde gelen nefes darlığı, öksürük, hırıltı ve göğüste baskı hissine neden olur. Astımın alerjen bir rahatsızlık çeşidi olduğu söylenebilir.
Yetişkinler adına astıma bakan bölümler; İç Hastalıkları bölümü, Alerji Hastalıkları ve İmmünoloji bölümü ya da Göğüs Hastalıkları bölümü olarak sıralanabilir. Bunun dışında çocuklarda astıma bakan bölümler; Çocuk İmmünolojisi veya Çocuk Sağlığı Hastalıkları şeklindedir.
Astım İçin Hangi Doktora Gidilir?
Astım; hava yollarının çevredeki etkenlere bağlı olarak aşırı duyarlı olmasına verilen isimdir. Hava yollarını organize eden mukoza adlı zar bünyesinde ve hava yollarında şişme varlığı söz konusudur. Bu durum; kimi zaman hava akımını önleyerek solunum sorununa sebep olmaktadır. Bu ise; astım nöbetleri olarak tanımlanabilir.
Hastanelerde alerjik astım ve astım teşhisi, tedavisi adına pratisyen doktora, çocuk doktorlarına, iç hastalıkları bölümüne, alerji göğüs hastalıkları bölümüne başvurmak gerekir. Alerji ve göğüs hastalıkları bölümünde görev alan hekimler, bağışıklık rahatsızlıkları konusunda daha yetkili oldukları için bu bölüm sıklıkla tercih edilmektedir.
Astım gibi bir durumun varlığından şüphe edilmesi durumunda hastaneye başvurmak önemlidir. Hastane bireyi ilgili hekime yönlendirecektir. Bununla beraber ilgili hekim, öncelikle alerji uzmanına göndererek, gereken testlerin yapılmasını isteyecektir. Test sonuçlarıyla beraber yeniden ilk muayene olunan hekime giderek, astımın durumu ve tedavisi ile ilgili bilgi almak mümkün olacaktır.
Astım Hastalığına Hangi Bölüm Bakar?
Astım gibi bir rahatsızlığın olması durumunda en doğru bölüme gidilmesi, bireyin hastalığı açısından faydalı olacaktır. Çocuklarda astım durumu adına pediatrik immünoloji ya da pediatri alanında uzman olan doktorlara gitmek gereklidir. Erişkin bireylerde ise daha çok Göğüs Hastalıkları bölümü tercih edilir. Fakat Dahiliye, Alerji Hastalıkları ve İmmünoloji bölümleri de astıma bakan bölümler içerisinde yer almaktadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Alzheimer’a dur demek için beslenmenize odaklanın
Sosyal medyadaki ‘Nasıl kilo verdim’ hikayeleri sizi aldatmasın! Zayıflama uğruna yapılan en büyük hata
Uykuya giden yol doğru beslenmeden geçer! İlkbahar uykusuzluğuna karşı 4 etkili öneri...
BARDAK BARDAK İÇEN YANDI! Yüksek şeker, kafein, asit ve katkı maddeleri içeriyor! Obezite riskini artırıyor, kemikleri eritiyor
SAÇ DÖKÜLMESİ, KEPEK, KAŞINTI KABUSUNUZ OLMASIN! Kıl köklerini coşturuyor, saçlara parlaklık sağlıyor! '1 damlası yetiyor!'