hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bahar aylarında cilt sağlığı için neler yapabiliriz?

    Bahar aylarında cilt sağlığı için neler yapabiliriz
    expand

    Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, bahar ayının gelmesiyle beraber cilt sağlığı için yapılabilecekleri sizler için derledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kış mevsiminin zorlu hava koşulları, yanlış yaşam alışkanlıkları ve stres, cildi bu dönemde oldukça yıpratmış oluyor. Ancak bu süreci tersine çevirerek, bahar aylarında cildimize enerjisini geri kazandırıp, ışıltılı bir görünüm elde edilebilir.

    Özellikle kış aylarında birçok kişi, gün yorgunluğunun etkisiyle cildini temizlemeden uyumaya meyilli olabiliyor. Oysa her gün cildi temizlemek, nemlendirmek ve güneş koruyucu kullanmak önemli bir adımdır. Ayrıca doktor tavsiyesine göre cildin ihtiyacına yönelik nemlendirici altına uygulanan hafif serumlar da parlak bir cilt için yardımcı olabilir.

    Nem dengesini korumayı ihmal etmeyin

    Sağlıklı ve parlak bir cilt için en önemli adımlardan biri dengeli nem seviyesidir. Kışın sert hava koşulları, cildi içten ve dıştan etkileyerek yıpratıcı bir etki yapar. Özellikle soğuk ve kuru hava, cildin kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir. Bu nedenle, kuruyan ve çatlayan cildin nem dengesini sağlamak önemlidir. Cilt tipinize uygun ürünler kullanarak nemlendirme sağlayabilir ve aynı zamanda içten yapılan bakımı doğru besinlerle destekleyebilirsiniz. Peeling, ölü derileri ciltten uzaklaştırarak hızlı bir yenilenme sağlayan bir yöntemdir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kışın kuruyan ciltlerde ölü deri birikimi daha fazla olabilir. Bahar aylarında cildinizi tazelemek istiyorsanız haftada bir kez peeling uygulayabilirsiniz. Düzenli peeling yapmak, cilt sağlığı ve güzelliği için önemlidir. Profesyonel bakımı tercih edebileceğiniz gibi evde yapılan peeling tarifleri de yardımcı olabilir. Ancak sivilceli bir cildiniz varsa, hafif maskeleri tercih etmeniz daha uygun olacaktır. Cilt tipinize uygun peeling seçimi ile cildiniz baharın gelmesiyle daha parlak, canlı ve ışıl ışıl görünecek.

    Hareket etmek cilt sağlığı için önemli bir faktör

    Evde yapılan cilt bakımının yanı sıra yılda birkaç kez medikal cilt bakımı yaptırmak da cildin nem seviyesini artırarak arındırıcı etki sağlar. Hareketsizlik cilt sağlığı için olumsuz etkiler doğurabilir. Sağlıklı ve parlak bir cilt için derimizin yeterli oksijen ve dolaşıma sahip olması önemlidir. Bu nedenle, düzenli egzersiz yapmak cilt sağlığı için büyük önem taşır. Haftada en az üç-dört gün düzenli ve tempolu yürüyüş veya spor aktiviteleri yapmak cildinizi iyileştirebilir. Cilt sağlığı için su tüketimi de kritik önem taşır. Özellikle soğuk kış günlerinde susama hissinin azalmasıyla su içmeyi ihmal edebiliriz. Ancak her gün en az iki litre su içmeye özen göstermek cilt sağlığı için önemlidir. Çay ve kahve gibi içecekler suyun yerini tutmaz, hatta vücuttan su atılmasına neden olabilir. Bu nedenle, kahve tüketimi sonrasında da su içmeyi unutmamalısınız.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Stres cildi olumsuz etkiliyor

    Günlük yaşam stresinden tamamen kaçınmak mümkün olmayabilir ancak aşırı stresin cildi olumsuz etkilediğini bilmekte fayda var. Stres, derideki kan damarlarının kasılmasına ve derinin beslenmesinin engellenmesine neden olabilir. Ayrıca stres, derideki hücrelerin erken yaşlanmasına yol açabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow