hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyaz Peynir Besin Değeri: Beyaz Peynir Kaç Kalori?

    Beyaz Peynir Besin Değeri: Beyaz Peynir Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Beyaz peynir, çok güzel ve çok lezzetli bir besin kaynağı olmaktadır. Beyaz peynir diyet yiyecekleri listesinde de en başta yer almaktadır. Özellikle çok şişman olan kişilerin sabahları beyaz peynir tüketmesi önerilmektedir. Akşam saatlerinde tüketilmesi de çok fazla önerilmez. Beslenme uzmanlarına göre, akşam 6'dan sonra yemek yememeniz tavsiye edilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çünkü vücut kalorileri uygun şekilde sindirmekte güçlük çeker. En yüksek proteinli yiyecekler, karbonhidrat bakımından en zengin besinler ve yağ açısından en zengin besinler koyun sütü ile yapılmış beyaz peynir olmaktadır. 

    Beyaz Peynir Besin Değeri 

    Makul bir tüketimle (maksimum 30 gr) sınırlandırıldığı sürece peynir şişmanlatmaz. Fazla oranda ve her gün tüketildiği zaman da tüm besinler gibi kaçınılmaz olarak birkaç kilo almanıza neden olur. Peynir, pek çok besleyici özelliği olan bir besindir. Kalsiyum, çinko, protein bakımından zengin, A ve B vitaminlerini içerir.

    Bu nedenle peynir özellikle çocuklar ve yaşlılar için tavsiye edilmektedir. Ek olarak, bazıları az miktarda karbonhidrat içerir ve düşük glisemik indeksli bir diyetin parçası olarak da belirtilir. Ama yine de ölçülü yenilmesi gereken bir besin kaynağı olmaktadır. Ayrıca her gün yemeniz gerekiyorsa az kalorili peynirleri tercih etmekte fayda vardır. 

    Beyaz Peynir Besin Değeri: Beyaz Peynir Kaç KaloriBeyaz Peynir Kaç Kalori?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beyaz peynir, peynir çeşidine bağlı olarak 100g'de %0, %20 veya %40 arasında en düşük yağlı peynirdir. 100 g beyaz peynir yaklaşık 49 kcal ila 80 kcal içerir. Kalsiyum ve protein açısından zengin olan süzme peynir, etkili bir iştah kesicidir. 

    Taze peynir 100 g'da 207 kcal içerir. Kesinlikle sabahları sürülebilir ya da öğleden sonra atıştırmalık olarak da yiyebilirsiniz. Bazen lezzetli bir yemek tarifine de dahil edebilir. Taze keçi peyniri hafif, karbonhidrat ve yağ oranı düşük bir besindir. Gerçekten de az rafine olduğundan çok su içerir.

    Taze keçi peyniri 100 g'da 220 kalori içermektedir. Beyaz peynir: 272 kalori olmakta ve bu yiyeceğin 100 gramı, 272 kalori veya kilokalori enerji değerini temsil etmektedir. Olgunlaşmamış peynir kategorisinde yer alan ürünler ortalama olarak 251 kilo kalori eşdeğer enerji değeri sağlamaktadır. Beyaz peynir 100 g'da içerik olarak;

    Protein 15.5g -12.5g

    Karbonhidratlar 1.4g - 2.3g

    Şekerler 1,4 gr- 2,3 gr

    Nişasta 0,0 g - 0,1 g

    Diyet lifi 0 g- 0 g

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yağ 22.4g 21.0g

    Kolesterol 70.0 mg - 71.9 mg

    Doymuş yağ asitleri 13,7 g - 12,7 g

    Doymamış yağ asitleri 4,1 g - 5,2 g şeklinde olmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow