Bu hastalık kadınlarda daha sık görülüyor! Bilim insanları araştırdı: Yeni gen keşfedildi
Bilim insanları kadınlarda erkeklere nazaran daha sık görülen Alzheimer hastalığı için bir gen keşfettiler. Bu gen, Alzheimer hastalığının kadınlarda neden erkeklerden daha fazla görüldüğüne dair yeni bir ipucu sağladı.
Haberin Devamı
/

O6-Metilguanin-DNA-metiltransferaz veya MGMT geni, hem erkek hem de kadınlarda vücudun DNA'daki hasarı nasıl onardığı konusunda önemli bir rol oynar.
/

Ancak araştırmacılar, erkeklerde MGMT ile Alzheimer arasında bir ilişki bulamadılar.
Haberin Devamı
/

Alzheimer Derneği, Alzheimer hastalığıyla yaşayan 6,5 milyon Amerikalı'nın üçte ikisinin kadın olduğunu açıkladı.
/

ABD'de Atlantic Üniversitesi'nde görevli Dr. Richard Isaacson, "Kadınlar, APOE ε4 ve MGMT gibi benzersiz genetik risk faktörleri ve perimenopoz geçişi sırasında östrojendeki ani düşüş gibi cinsiyete özgü risk faktörleri nedeniyle, erkeklerden daha fazla riskli grup içerisinde yer alıyor." dedi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Yeni genin varlığının keşfi, tamamen ayrı iki insan grubunda yapıldı.
/

Chicago Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, kırsal Montana ve Güney Dakota'da ortak olarak yaşayan küçük bir grup Hutterian Brethren kadınının genetik yapısını analiz ediyordu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Hutteritler, kendi saflarında birbirleriyle evlenen ve kapsamlı soy kayıtları tutan kapalı bir popülasyondur ve bu da onları genetik araştırmalar için mükemmel bir seçim haline getirir.
/

Araştırma ekibi, erkeklerde MGMT geni ile Alzheimer arasında hiçbir ilişki bulamadı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Araştırmacılar kadınlarda, Alzheimer'ın ayırt edici iki protein olan beta amiloid ve tau gelişimi ile önemli ölçüde ilişkili olduğunu buldular.
/
