Diş beyazlatmak zararlı mı?

Herkesin bildiği gibi aşırı çay, kahve ve sigara kullanımı dişleri sarartan etkenlerin başında geliyor. Bu etkenlerin fazla tüketimi, sağlığı tehdit ettiği gibi diş rengini de olumsuz etkiliyor. Dr. Dt. İlker Arslan, bu gibi nedenlerden sıkça diş beyazlatma operasyonlarının yapıldığını ve diş beyazlatmanın hem dişin canlı kısmına hem de sert dokusuna bir zararı olmadığını belirtti.
Protez ve İmplantoloji Uzmanı Dr. Dt. İlker Arslan, çay, kahve, sigara ve renkli içeceklerin diş rengine zarar verdiğini ve diş beyazlatma işlemi yapıldıktan sonra bu içeceklerin kesinlikle azaltılması gerektiğini belirtti.
Diş neden renklenir?
Dişlerde renklenmeler, özellikle çay, kahve, sigara ve renkli içeceklerin uzun süre ve sıklıkla kullanılması, doğuştan gelen sebepler, uzun süre antibiyotik kullanılması, aşırı flor alımı, kanal tedavisi, travma ve yaşlılık sonucu oluşabilir.
Bu yöntem ile 10 dakikada daha beyaz dişlere sahip olunabilir
Bu sebeplerden dolayı oluşan renkleri yok etmek için diş beyazlatma işlemi ülkemizde de çok yaygın olarak yapılmaktadır. Diş beyazlatma, diş yüzeyine sürülen özel jellerin lazerlerle veya kimyasal olarak aktif hale geçmesiyle diş renginin açılması işlemidir. Hastaların alışkanlık ve bakımlarına göre 1-2 senede bir yapılan tekrar tedavileri rengin korunmasına yardımcı olacaktır.
İki tip diş beyazlatma yöntemi bulunuyor
Kozmetik diş hekimliği güzel bir gülüş için bir çok farklı seçenek sunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de diş beyazlatmadır. Ev tipi diş beyazlatma ve ofis tipi diş beyazlatma olmak üzere iki farklı şekilde uygulanabilir. Ev tipi diş beyazlatma uygulaması en az bir hafta içinde sonuç verirken, ofis tipi diş beyazlatma uygulamalarında ise otuz dakika içinde gözle görülür bir beyazlama elde edilmektedir. Ofis tipi uygulamalar mutlak olarak hekim tarafından yapılmalıdır. Diş beyazlatma işleminin etkili ve uzun süre kalıcı olabilmesi için hekimin tecrübesi ve kullandığı materyal ile cihaz büyük önem taşımaktadır.
Çocukların diş sağlığı için 7 öneri
"Tecrübeli hekimler ve kaliteli materyaller önemli"
Diş beyazlatmanın, diş yüzeyindeki lekeleri çıkarmakla aynı işlem olmadığını belirten Uzman Dr. Dt. Arslan, 'Diş yüzeyindeki lekeler dişin dış tabakasındaki renklenmelerdir. Mekanik temizlikle ve mutlaka diş beyazlatma öncesinde yapılması gerekir.' dedi. Bununla birlikte diş beyazlatmanın hem dişin canlı kısmına hem de sert dokusuna hiç bir zararı olmadığını fakat mutlaka tecrübeli hekimler tarafından ve kaliteli materyaller ile yapılması gerektiğini belirtti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Gençlerin sessiz krizi: Dijital tükenmişlik
Araştırma: Zona aşısı, kalp krizi ve felç riskini azaltmada etkili olabilir
İnme geçirdi; 15 dakikalık müdahaleyle kurtuldu
Bahar geldi, toplanmaya başladı! Erzurum'da vatandaşlara zehirli mantar uyarısı: Ölümcül olabilir
Demans gençleri de tehdit ediyor! Hastalık riskini azaltmak için 5 öneri