Çam Balının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Çam Balı Ne İşe Yarar? Çam Balının Az Bilinen Faydaları
Hem lezzetli hem de çok sağlıklı olan balın insan sağlığına pek çok faydaları vardır. Balın birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle çam balı genel olarak çiçek balına göre farklılıklar gösterir. En çok tüketilen ballardan bir tanesi de çam balıdır. Arılar çiçek balını çiçeklerden alarak nektarı olgunlaştırırlar. Çam balı ise genel olarak Güney Ege ve Batı Akdeniz’de yetişen kızılçam üzerinden toplanır. Arılar çamın öz suyunu emerek beslenirler. Ayrıca artan suyu ise tatlı bir madde olarak ağacın üzerinde bırakırlar. Çam balları mineral ve antioksidan bakımından oldukça zengindir. Bu salgılar bal arısı tarafından olgunlaştırılıp çam balına dönüştürülür. Çam balı en sağlıklı ballar arasında yer alır.
Çam Balının Faydaları Nelerdir?
- Çam balı saçları besleyerek saç köklerinin de güçlü ve sağlıklı olmasını sağlar.
- Çam balı yorgunluk ve halsizliğe çok iyi gelmektedir.
- Sindirim sistemini düzenleyen çam balı sindirim sistemi florasının sağlıklı kalmasını sağlar.
- Çam balı yüksek tansiyonu düşürmektedir.
- Hassas bir mideye sahip olan kişiler çam balını rahatlıkla tüketebilirler. Çünkü çam balı midede hazımsızlık yaratmaz.
- Mideyi tedavi edici bir özelliğe sahip olan çam balı helicobakterilere karşı savaşır.
- Çam balı genel olarak nezle, öksürük ve boğaz iltihaplarını iyileştirici bir özelliğe sahiptir.
- Çam balı kabızlığa ve ishale iyi gelen besinler arasında yer alır.
Neye İyi Gelir?
Sağlık açısından oldukça yararlı ola çam balının pek çok yararı bulunmaktadır. Romatizmaya iyi gelen çam balı aynı zamanda kabızlık ve ishal gibi sindirim problemlerine de iyi gelir. Çam balı çoğu kişi için diş macunu olarak kullanılabilir. Alerjik her türlü reaksiyonu önleyen çam balı aynı zamanda alerji oluşumunun önüne geçer. Kalp rahatsızlığı ve damar tıkanıklığı problemi yaşayan kişiler rahatlıkla çam balını tüketebilirler. Çam balı genel olarak damar tıkanıklığı problemlerini çözmektedir. Kansızlığa iyi gelen çam balı ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile bilinir. Çam balı kalp ritminde meydana gelen düzensizlikleri önlemesi ile bilinir.
Çam Balı Ne İşe Yarar?
Sağlığa pek çok yararı olması ile bilinen çam balı sindirim sistemi rahatsızlıklarını önlüyor. Cilt ve saç sağlığı için de oldukça önemli olan çam balı hem besin olarak tüketiliyor hem de süte karıştırılarak içiliyor. Tadı sert olan bitki çaylarına da çam balı karıştırılabiliyor. Kansızlığa doğal bir çözüm olarak görülen çam balı kahvaltılarda da mutlaka tüketilebiliyor. Damar tıkanıklığını da önleyen çam balı sindirim sistemini rahatlatıyor. Sağlık açısından çam balı genel olarak tüketilmelidir.
Çam Balının Az Bilinen Faydaları
En uzun ömürlü ballar arasında yer alan çam balı çiçek balına göre daha az tatlıdır. Çam balının içeriğinde çiçek balına göre daha fazla aminoasit, mineral ve antioksidan bulunmaktadır. Boğazda yakıcı bir his bırakmayan çam balı günlük olarak belli miktarlarda tüketilmelidir. Bu sayede hem saç hem de cilt sağlığına önemli faydalar sunmaktadır. Çam balı kalp sağlığını da korur.
Çam Balı Hangi Hastalıklara İyi Geliyor?
Günümüzde çam balı çok fazla tüketiliyor. Doğal bir enerji kaynağı olan bal pek çok sağlık sorununa çözüm oluyor. Sağlık problemlerini çözen çam balı öksürüğe, uykusuzluğa ve astım gibi hastalıklara da iyi gelmektedir. Astım ve bronşit hastaları da çam balını tüketmeliler. Özellikle gece yatmadan önce çam balı tüketilmeli.
Çam Balının Özellikleri
Çam balı çiçek balına göre daha az tatlıdır. Koyu bulanık kahverengi renkte olan çam balı kokusu sert olmasına rağmen tadı oldukça lezzetlidir. Çam balı son yıllarda daha fazla tüketiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ağız gargaralarına dikkat! Sık kullanımı bu hastalığı tetikliyormuş
Yüksek tansiyon en önemli risk faktörlerinden biri! 5 adımda inme riskini yüzde 80 önleyin
Prof. Dr. Özlü’den astım ve KOAH ilaçlarının doğru kullanımı uyarısı
DİYABET HASTALARINA 5 HAYATİ ÖNERİ! Bu belirtiler varsa dikkat!
Kahvaltıda karbonhidrat mı yoksa yağ mı daha sağlıklı? Kilo vermek isteyenler dikkat!