hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diyabeti Yenme Hedefi İle İnsülinin 100. Yılını Gururla Kutluyoruz

    Diyabeti Yenme Hedefi İle İnsülinin 100. Yılını Gururla Kutluyoruz
    expand

    Dünyanın en büyük vakfı tarafından yönetilen, 100 yıllık insülin çağı boyunca 98 yıllık diyabet mirasıyla yenilikçi tedaviler sunan Novo Nordisk, Dünya Diyabet Günü’nde insülinin 100’üncü yılını kutluyor.

    Novo Nordisk Türkiye Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dr. Burak Cem, 21’inci yüzyılın en büyük sağlık sorunlarından biri olan diyabetin, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir hızla arttığına dikkat çekti. Cem, Türkiye’nin Avrupa’daki en yüksek diyabet sıklığına ve üçüncü en yüksek diyabetli birey sayısına sahip olduğunu vurgulayarak açıklamasını şöyle sürdürdü:

    Diyabeti Yenme Hedefi İle İnsülinin 100. Yılını Gururla Kutluyoruz

    “HER 10 KİŞİDEN 1’İ DİYABETLE YAŞIYOR”

    “Uluslararası Diyabet Federasyonu’nun (IDF) açıkladığı yeni rakamlar diyabetle mücadelenin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Güncel rakamlara göre bugün dünya çapında 537 milyon yetişkin, yani her 10 kişiden 1’i diyabetle yaşıyor. Bu rakam 2019'daki tahminlerin 74 milyon üzerinde bir artış. Toplam sayının 2030 yılına kadar 643 milyona, 2045 yılına kadar ise 783 milyona yükseleceği tahmin ediliyor. Dolayısıyla, IDF diyabetin benzeri görülmemiş büyüklükte bir salgın olduğuna dikkat çekiyor.

    Türkiye, Avrupa’daki en yüksek diyabet sıklığına ve üçüncü en yüksek diyabetli birey sayısına sahip ülke. Her 100 kişiden 16’sında diyabet hastalığı görülen Türkiye’de yaklaşık 9 milyon diyabetli birey bulunuyor. Bu rakamın 2045 yılında 13.4 milyona çıkacağı tahmin ediliyor.

    Yine IDF açıkladığı rakamlara göre 2021 yılında, COVID-19 ile ilişkili ölüm riskleri hariç tutulduğunda, 6,7 milyon yetişkinin diyabet veya komplikasyonları nedeniyle öldüğü tahmin ediliyor. Bu oran, diğer tüm nedenlerden kaynaklanan küresel ölümlerin onda birinden fazla. COVID-19 pandemisi bir gün son bulacak, ancak diyabet ve obezite pandemi tehlikesi büyümeye devam ediyor. Bu hastalıklar kardiyovasküler hastalıklar ve böbrek yetmezliği gibi diğer sorunları ortaya çıkarıyor. Bu sorunlarla mücadele ciddi bir ekonomik yük de doğuruyor. 2021 yılında, küresel sağlık harcamalarından tahmini olarak 966 milyar ABD Dolar diyabet için kullanıldı. Bu, son 15 yılda yüzde 316'lık bir artış demek.

    Novo Nordisk olarak bizim öncelikli amacımız, benzeri görülmemiş büyüklükteki salgın diyabeti ve buna bağlı hastalıkları yok etmek. Novo Nordisk diyabet alanında yaklaşık 100 yıllık yenilikçiliğe ve liderliğe sahip global bir sağlık şirketi. Bugün dünyada 33 milyon hastanın ürünlerini kullandığı, dünya insülinin ve Türkiye’de kullanılan insülinin yüzde 50’sinden fazlasını üretiyoruz. “
    Diyabeti Yenme Hedefi İle İnsülinin 100. Yılını Gururla Kutluyoruz
    “DÜNYANIN EN BÜYÜK VAKFI TARAFINDAN YÖNETİLEN NOVO NORDİSK 98 YILLIK BİR DİYABET TECRÜBESİNE SAHİP”

    “Bundan yüz yıl önce, Tip1 diyabet teşhisi almak adeta bir ölüm hükmüydü” diyen Dr. Burak Cem, tıp tarihindeki en büyük başarılardan biri olarak kabul edilen insülinin keşfinin diyabet tedavisinde devrim yarattığını ve nesiller boyu hayat kurtardığını söyledi.

    Dr. Burak Cem, “100 yıl önce hayat kurtarmaya başlayan insülinin en büyük mirasçısıyız. Bu mirasa sahip olmaktan, insülini sahiplenip geliştirerek, diyabeti yenmek için yatırım yapmaya devam eden ve tüm tedavilerimizi bu doğrultuda geliştiren bir vakıf firması olmaktan gurur duyuyoruz. Hayat kurtaran molekül insülinin tarihi kilometre taşı olan bu yılda bu molekülün mirası üzerine kurulmuş, kendini diyabeti yenmeye adamış bir şirket olarak insülinin 100. yılını gururla kutluyoruz

    NOVO NORDİSK’TEN SES GETİRECEK BİR DİJİTAL FARKINDALIK PROJESİ

    Novo Nordisk olarak, toplumda diyabetin doğru tedavi ve aktif bir hayat ile düzgün yönetilmesinin mümkün olduğu bilincini oluşturmak istiyoruz. Diyabette tedaviye uyum ve devamlılık çok kritik bir rol oynuyor.

    Buradan yola çıkarak 14 Kasım Dünya Diyabet Günü için ses getirecek bir dijital farkındalık projesi başlattık Milli Okçu Yasemin Ecem Anagöz’ün ve alanında uzman hekim Prof. Dr. Selçuk Dağdelen’in yer aldığı “Diyabette Hedefi Tutturanlar” projesi ile diyabetin doğru yönetimi konusunda farkındalığın artırılmasını hedefliyoruz.”

    Hedefi Tutturanlar farkındalık projesine göz atmak için tıklayın!  

    Diyabeti Yenme Hedefi İle İnsülinin 100. Yılını Gururla Kutluyoruz

    Bu dosya Sağlık Adası Medya tarafından hazırlanmıştır.

    www.saglikadasi.com

     

    İlandır. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow