Dizanteri Belirtileri Nelerdir? Dizanteri Nasıl Anlaşılır? Dizanteri Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Dizanteri, bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığıdır. Şiddetli olarak ortaya çıkan belirtiler, hastalığın oldukça zor bir süreç olmasına neden olmaktadır. Kısa süre içerisinde tedavisine başlanmazsa hastalık şiddeti artabilir. Tedavisinin de ortaya çıkmasının da çeşitli sebepleri vardır. Tedavi sürecinin en kısa sürede başlaması, hastalığın iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
Dizanteri Belirtileri Nelerdir?
Dizanteri, bağırsaklarda görülen bir hastalıktır. Şiddetli bir enfeksiyon rahatsızlığı olan dizanterinin ilk belirtisi ishaldir. Ayrıca ishal dışında mide bulantısı, karın ağrısı ve kusma gibi belirtiler de en yaygın görülenlerdir. Tüm bu belirtilerin dışında baş ağrısı, gaz hissi, hazımsızlık problemi, ateş, halsizlik ve titreme gibi hastalık belirtileri ishale eşlik edebilir. İshal kanlı ve mukuslu olarak da görülmektedir. Bu durum hastalığın şiddetini göstermektedir.
Dizanteri Nasıl Anlaşılır?
Dizanteri, bulaşıcı ve tedavisi biraz uzun süren bir hastalıktır. Bu nedenle tedavisi çok dikkatli yapılmalı ve semptomların ilk görülmesi durumunda derhal bir uzmana başvurulmalıdır. Dizanterinin anlaşılması aslında belirtilerin ortaya çıkması ile mümkündür. Bunu anlamanın en önemli başlangıcı ishaldir. Eğer ki ishal normal zamanda görünenden çok daha şiddetli ise ve kanlı dışkı görülüyorsa dizanteri olasılığı çok yüksektir. Eğer ki ishale eşlik eden mide ağrıları ve kusma varsa yine dizanteri oluşu anlaşılabilir.
Dizanteri Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Hastalığın en büyük belirtisi olan ishal ile dizanteri hastalığı esnasında vücuttan yüksek oranda su kaybedilir. Vücut için önemli olan su, tedavi sırasında mutlaka sağlanmalıdır. Hatta tedavinin ilk ve en önemli adımı bolca su takviyesidir. Vücuttaki parazitlerin neden olduğu dizanterinin diğer bir tedavisi de doktor kontrolü ile antibiyotiktir. Genel temizliğe dikkat edilmelidir. Özellikle hastalık esnasında bulaşıcı olma durumu var olduğu için kişisel alan korunmalıdır. Dizanteri, hafif seyreden durumlarda kendi kendine de iyileşebilen bir durumdur. Bol sıvı tedavisi ile kendiliğinden zamanla geçebilir.
Dizanteri Kaç Gün Sürer?
Dizanteri hastalığının bulaşması bir iki gün kadar kısa bir süredir. Dizanteri tedavi sürecine bağlı olarak iyileşebilen bir hastalıktır. Bu yüzden ortalama olarak bir haftada iyileşme gösterir. Daha şiddetli yaşanan hastalıklarda ise bu süreç iki haftaya kadar uzayabilmektedir.
Dizanteri Hastalığı Tekrar Eder mi?
Dizanteri, şiddetli ishal ile ortaya çıkan bir hastalıktır. İnsan vücudunda ortaya çıkış nedenleri farklıdır. Başlıca nedeni de hijyen ve genel temizliktir. Eğer kişi genel temizlik ve hijyenine özen gösterirse dizanteri tekrarını o ölçüde azaltmış olur. Ancak dizanterinin tekrar etmesi olasıdır. Özellikle ortak alan kullanımları, ortak wc vs. gibi alanlarla sık bulunmak dizanteri tekrarının daha sık yaşanmasına neden olmaktadır. Dizanteri, yalnıza hijyen eksikliğinden değil su yada ağız yoluyla da bulaşabilir. Bu durum salgın hastalık şeklinde dizanteri görülmesine neden olmaktadır. Bu durumda yine dizanterinin sık bir şekilde tekrar etmesini sağlar. Dizanteri tekrar edebilen bir hastalık olduğu için dikkat edilmesinde yarar vardır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sahte güneş gözlüklerinde korkutan tehlike
Alerji yükünü artıran tehlike! Uzmanlar uyardı
Her öğrencinin bilmesi gereken altın kurallar! Sınav başarısı için 5 adım
PROF. DR. CANAN KARATAY'IN FAVORİSİ! Alzheimer ve bunama riskini azaltıyor, kalp sağlığını destekliyor!
Bel çevrenizdeki yağlardan şikayetçiyseniz dikkat! Bu 4 hatayı yapıyor olabilirsiniz!