Egzama neden olur? Egzamaya ne iyi gelir? Neyin belirtisi?
Egzama en sık karşılaşılan cilt hastalıklarından biridir. Egzama hastalığından şikayetçi olanlar hastalığı geçirmek için bitkisel yöntemler aramaktadırlar. Egzama hastalığı bitkisel yollarla tedavi edilebilen bir cilt hastalığıdır. Bu cilt hastalığına iyi gelen öneriler bulunmaktadır. Son haftalarda egzama hastalığı en çok araştırılanlar arasındadır. Peki, Egzama neden olur? Egzamaya ne iyi gelir? Egzama neyin belirtisidir? Egzamaya dair tüm detayları derledik.
Egzama bir çeşit cilt rahatsızlıklarından biridir. Vücutta kızarıklık şeklinde ortaya çıkabilir. Çocuklar da görülme olasılığı da oldukça fazladır. Basit kontrol edilme yöntemleri ile egzama kontrol altına alınabilen bir çeşit hastalıktır.
Egzama Neden Olur?
Egzama çok çeşitli faktörlere bağlı olarak gelişebilmektedir. Bu hastalıkta bilinen en yaygın neden ise genetik faktörlerdir. Genetik faktörlerin ön planda olduğu bu hastalıkta egzama kendini gösterir. Bir takım kullanılan alerjik ilaçlar da egzamaya neden olabilmektedir. Egzama aynı zamanda kullanılan çeşitli kimyasal maddelerin de sonucunda olarak ortaya çıkabilen bir rahatsızlıktır. Egzama farklı tipleri olan bir çeşit cilt hastalığıdır.
Tozlu ortamlarda fazla bulunmak, kimyasal solumak da egzamanın bir diğer nedenleri arasında yer almaktadır. Egzama hastalığı eğer alerjik olarak ortaya çıkmışsa çok az bir alerjik maddenin temas yolu ile bile egzamaya neden olabilir. Eğer kimyasal nedenlerle ortaya çıkmışsa egzama için kimyasal maddeden uzak durulması önerilmektedir. Derinin biyolojik savunma mekanizmasının bozulması nedeni ile de egzama ortaya çıkabilir. Bu ise çeşitli deri ve zührevi hastalıkları ile ortaya çıkabilen bir durumdur. Egzamanın kesin olarak net bir sebebi bulunmamaktadır. Hekim tarafından yapılan tetkikler sonucunda egzamanın nedeni ortaya çıkarılmaktadır.
Egzama en fazla kişinin elinde ve sırtında ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca temizlik maddelerinin fazla kullanılması çamaşır suyu gibi kimyasal maddeler sonucu da egzama ortaya çıkabilmektedir.
Egzamaya Ne İyi Gelir?
Aloe Vera: Aloe Vera insan sağlığına en faydalı olan bitkisel tedavi yöntemlerinden biridir. Aloe vera aynı zamanda iltihap giderici özelliği olan bir bitkidir. Aloe vera her türlü cilt enfeksiyonlarını önler ve egzama gibi rahatsızlıkların ortadan kaldırılmasını sağlar. Aloe vera bitkisini sıkarak içerisinde ki jeli çıkartabilirsiniz. İçerisinde ki jeli egzama olan bölgeye sürebilirsiniz. Bu yöntemi haftada 2 kez olmak üzere uygulayabilirsiniz.
Salatalık: Salatalık da egzamaya iyi gelen bir diğer bitkisel çözümdür. Salatalık suyu iltihap giderici olan özelliği bulunmaktadır. Egzama tedavisi için en çok kullanılan yöntemlerden olan salatalık suyu ile cilt sağlığınızı tekrardan sağlayabilirsiniz. Dilimleyerek kestiğiniz salatalığın buz dolu bir kaba koyduktan sonra egzama olan bölgeye yerleştirebilirsiniz.
Yulaf Tozu: Egzamaya iyi gelen bir diğer bitkisel çözüm ise yulaf tozudur. Yulaf tozu hem iltihap giderici hem de cildi onarıcıdır. Ciltteki tahrişi yulaf tozu ile birlikte tedavi edebilirsiniz. Yulaf tozunu cildinize sürerek 15-20 dakika içerisinde egzama kaşıntısından kurtulabilirsiniz. Bu tedavi yöntemini haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.
Beyaz Dut: Beyaz dutun daha önce egzamaya iyi geldiğini biliyor muydunuz? Dut kurusu ile birlikte hazırlayacağınız kür ile birlikte egzamayı bitkisel olarak tedavi edebilirsiniz. 1 su bardak içerisinde su kaynatarak içerisinde bir beyaz dut katarak karıştırın. Ardından oluşan bu kürü egzama bölgesine sürebilirsiniz.
Papatya: Cilde oldukça iyi gelen papatya insan sağlığına da oldukça faydalıdır. Vücutta yer alan kızarıklıkları da papatya sayesinde giderebilirsiniz. Papatya aynı zamanda egzamaya bağlı olarak ortaya çıkan kaşıntıları da ortadan kaldırmaktadır. 15 dakika bir kaynar suyun içerisinde durmuş papatyayı cildinize sürebilir bu şekilde egzama gibi şikayetlerinizi ortadan kaldırabilirsiniz.
Zerdeçal: Zerdeçal insan sağlığına oldukça faydalıdır. Zerdeçal kullanarak egzamayı bitkisel yollardan tedavi edebilirsiniz. Zerdeçalı direkt olarak kaynattıktan sonra soğumasını bekleyin. Ardından da egzama olan bölgeye sürebilirsiniz. Egzama tedavisi için zerdeçal tedavisini kullanabilirsiniz. Zerdeçal son derecede egzamaya iyi gelen bir rahatsızlıktır.
Egzama Neyin Belirtisi?
Egzama vücudun fazla miktarda kimyasala maruz kaldığının ayrıca bir alerjik reaksiyonun ortaya çıktığının belirtisidir. Egzama vücut derisinin hasara uğradığını da ortaya çıkarmaktadır. Bundan dolayı egzama mutlaka tedavi edilmesi gereken deri hastalıklarından olarak bilinir. Egzama aynı zamanda cildin iltihaba maruz kaldığını da gösterir. İltihaplı bir cilt egzamaya neden olmaktadır. Vücudun enfeksiyona maruz kaldığı bundan dolayı da egzama gibi hastalıkların ortaya çıktığını belirtir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
GLÜTEN İÇEREN GIDALAR! Şişkinlik, kilo kaybı, halsizlik ve demir eksikliğine neden oluyor! Aman dikkat! Glüten intoleransınız varsa...
Zehirli guatr sinyaline dikkat! Sürekli bunu hissediyorum diyorsanız...
Bu beslenme yöntemi hem bedeni hem de ruhu dinlendiriyor
Sosyal medyada hastalık aramak: “Sağlığınızdan olmayın”
Geçmeyen kuru öksürük, ciddi akciğer hastalıklarının göstergesi olabilir