Ev işi yapmak erken ölüm riskini azaltıyor

Norveç’te yürütülen bir araştırma günde bir saat hafif ev işi yapmanın erken ölüm riskini yarı yarıya azaltabileceğini ortaya koydu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Başkent Oslo’daki Norveç Spor Bilimleri Akademisinden araştırmacılar tarafından 40 yaş üstü 36 bin yetişkinin hareketlilik dereceleri, üzerlerine taktıkları bir cihazla takip edildi.
Prof. Ulf Ekelund’un yürüttüğü 6 yıllık araştırmada katılımcılardan bazıları beş dakikalık "evi süpürmek" gibi orta düzeyde ev işleri bazıları da 60 dakikalık "bulaşık yıkamak" gibi hafif ev işleri yaptı.
Çalışma sonucunda 40 yaş ve üstü kişilerde ev işi yapmanın erken ölüm riskini yarı yarıya azaltabileceği belirlendi.
Öte yandan araştırmada günde 9,5 saat hareketsiz kalmanın ölüm riskini iki kat arttığı ifade edildi.
Araştırmanın sonuçları "British Medical Journal"da yayımlandı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
2.5 AYDA 12 KİLO VERDİ! O Ses Türkiye jürisi Beyazıt Öztürk'ün zayıflama sırrı! Meğer bunları yapmış!
Havalar ısındı kene kabusu başladı! Uzmanından KKKA virüsü bulaştıran kenelere karşı uyarı
Spora başlamadan önce kalbinize baktırın
Alerji mi, Grip mi? Belirtileri Karıştırılıyor... Farkı Nasıl Anlarsınız
Bebeklerde geç yürüme hastalık habercisi mi? Araştırmalar ne diyor?