Filizlenen sarımsağın faydaları

Yapılan bu araştırma sonuncu okuyunca bir daha sarımsaklarınızı filizlendi diye atmayacaksınız. Mutfakta uzun süre durduğunda filizlenen sarımsakları genelikle yenmeyeceği düşüncesiyle çöpe atıyoruz. Ancak filizlenen sarımsağın aslında sağlığa birçok faydası varmış. İşte filizlenen sarımsağın sağlığa faydaları.
Muhtemelen başınıza gelmiştir. Tam sarımsağa ihtiyacınız olmuştur ve bir bakmışsınızdır ki sarımsak filizlenmiştir. Siz de bunun zararlı olacağını düşünerek sarımsağı çöpe atmışsınızdır. Sarımsakların filizlenmesinin nedeninin uzun süre kullanılmamaları ve eskimeleri olduğunu bilirsiniz. Ancak yapılan son araştırmalarla filizlenen sarımsakları çöpe atmanın büyük bir yanlış olduğu kanıtlandı.
Besleyici olan ve antioksidan görevi gören sarımsakların sinir sistemine ve soğuk algınlığına iyi geldiğini herkes bilir. Güney Kore’de yapılan son araştırmada ise filizlenen sarımsakların, filizlenmeyenlere oranla çok daha fazla antioksidan barındırdığı görüldü.
Sarımsak ne kadar olgunlaşırsa içerisindeki antioksidan miktarı da o kadar artar. Sarımsak, damar tıkanıklığından kulak enfeksiyonlarına kadar pek çok rahatsızlığa iyi gelir.
Filizlenen sarımsağın virüsleri önleyerek kanseri engellediği belirtiliyor.
Filizlenmiş sarımsak damarlarda tıkanıklığı önlüyor ve kalp rahatsızlıkları riskini azaltıyor.
Uzmanlar, sarımsağın, salgın hastalıkların yayılmasını engelleyen en önemli faktör olduğunu belirtiyor.
Daha önce neden keşfedilmedi?
Bunun asıl nedeni ise araştırmalarda hep taze sarımsak kullanılmasıydı.
Journal of Agricultural and Food Chemistry'nin 2014 yılında yayımladığı bir makalede en fazla beş gün içinde filizlenen sarımsaklarda aşırı derecede antioksidan yer aldığı yazıldı.
Bir dahaki sefere sarımsağınızın filizlendiğini görürseniz hemen çöpe atmayın. Yemeğinize sarımsağı eklemekten çekinmeyin. Faydasını uzun vadede göreceksiniz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
BEYAZIT ÖZTÜRK'ÜN ZAYIFLAMA SIRRI! 2.5 ayda tam 12 kilo verdi! Meğer O Ses Türkiye başlamadan önce...
Havalar ısındı kene kabusu başladı! Uzmanından KKKA virüsü bulaştıran kenelere karşı uyarı
Spora başlamadan önce kalbinize baktırın
Alerji mi, Grip mi? Belirtileri Karıştırılıyor... Farkı Nasıl Anlarsınız
Bebeklerde geç yürüme hastalık habercisi mi? Araştırmalar ne diyor?