hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Geçmeyen omuz ağrısı ve tedavisi

    Geçmeyen omuz ağrısı ve tedavisi
    expand

    En sık görülen eklem ağrıları arasında omuz bölgesi yer alıyor. Ağrı, Beyin, Sinir Hastalıkları ve Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, geçmeyen omuz ağrısının ağrı tedavisi seçenekleri ile ameliyatsız tedavi edilebileceğini posta.com.tr'ye anlattı. (Posta)

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birçok insan günlük hayatta birçok ortopedik rahatsızlık ve hastalıkla karşılaşır. Bu hastalıkların tedavisi ekip çalışmasıyla koordineli ve güncel tedavilerle yapılmalı. Geçmeyen omuz ağrısı, travma, düşme, spor yaralanması, iş kazası veya trafik kazası olarak karşımıza çıkabilir. Meydana gelen hasar, travmanın şiddetine göre, basit bir yumuşak doku ezilmesinden büyük kemiklerde parçalı kırıklara kadar oluşabilir.

    Günümüzde kas, tendon ve kıkırdak hasarlarında kök hücre ve PRP tedavisi gibi biyolojik yöntemler ön plana çıktı.

    Kök hücre tedavisinin fayda sağladığı hastalıkların başında, bozulmuş doku ve fonksiyonlara bağlı ağrılar geliyor. Bu ağrıları geçmeyen omuz ağrısının dışında diz ağrısı, ayak bileği ağrısı ya da topuk dikeni ağrısı olarak sıralamak mümkün. Ağrıların arka planında çoğu kez eklem aşınmaları ya da sinir hasarları gibi sağlık problemlerine rastlanabiliyor. Kök hücre tedavisi ise bozulmuş olan bu yapıları, yine vücudun kendi hücreleriyle onararak yenilenmelerini sağlıyor. 


    PRP (Platelet Rich Plasma), trombosit açısından zengin plazma anlamına gelir. Kanınızdaki trombositler, diğer fonksiyonların yanı sıra zararlı inflamasyonu azaltmaya ve hücresel büyümeyi ve iyileşmeyi teşvik etmeye yardımcı olan sitokinler ve büyüme faktörleri içeriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    PRP tedavisi sırasında, trombositleri bir santrifüjde konsantre edilir ve daha sonra zenginleştirilmiş plazma yaralı dokuya geri enjekte edilir. Hedef bu 'süper zenginleştirilmiş plazmanın' omuz eklemlerinde iyileşmeyi ve rejenerasyonu teşvik etmesini sağlamaktır.

    Radyofrekans tedavisi
    Ağrıda radyofrekans tedavisi ise sürekli olarak ağrı üreten bölgedeki sinir iletim liflerinin devre dışı bırakılması tekniği. Bu alandaki sinirlere veya dokuya hasar verilmeksizin, radyofrekansın uygulandığı bölgedeki sinirler üzerinde düzenleyici etkisinden yararlanılır. Böylelikle uzun süreli ya da kalıcı ağrı tedavisi sağlanır. İşlem genel anlamda ağrısızdır ve ameliyat gerektirmiyor.

    Radyofrekans tedavisi, son derece hassas cihazlarla, kontrollü olarak yapılır, uygulamanın yapılacağı yer, röntgen cihazı ile kesin olarak belirlenir ve elektronik cihaz tarafından belirlendiği için işlem emniyetle gerçekleştiriliyor.

    İşlem sonrasında 4-5 gün istirahat edilmesi gerekir. İstirahat süresinin bitiminde hasta düzenli olarak kontrole çağrılır ve gerekliyse egzersiz programına alınıyor.

     

    Ameliyatsız tedavi yöntemleri ile özellikle de sürekli çektiği ağrılar nedeniyle hayat kalitesi düşen, zorluk yaşayan ve sosyal hayatı sekteye uğrayan kişiler, ağrının nedenleri uzman hekimler tarafından detaylıca teşhis edildikten sonra ameliyatsız ağrı tedavilerinden rahatlıkla faydalanabilirler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow