Göz altı torbalarının sebebi bunlar olabilir
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, özellikle kadınların en büyük sorunlarından biri olan göz altı torbalarına dur demek için yapılabilecekleri sizler için derledi.
Yüz bölgesine bakıldığında en çok dikkat çeken yerlerden biri de göz altı çevresidir. Genetik ya da çevresel faktörler sebebi ile göz altı morlukları, torbaları oluşabilir. Oluşan bu morluk ve torbalanma görünümü kişilere rahatsızlık verebilir. Özellikle yetişkinlik döneminde yaşanan morluk ve torbalanma görünümü makyaj veya farklı kozmetik yöntemlerle kapatılmaya çalışılması bu sorunun daha da gelişmesine neden olabilir.
Göz kapağı düşüklüğünün önlenmesinden göz çevresindeki deri, kaslar ve destek dokular sorumludur. Yaşlandıkça cilt elastikiyetini kaybeder, kaslar ve destek dokular zayıflar, bu da üst ve alt göz kapaklarının sarkmasına ve sarkmasına neden olur. Göz kapaklarındaki bu yapısal değişiklikler yorgun ve yaşlanmış bir yüz görünümüne katkıda bulunabilir.
Göz altı torbalarının sebebi bunlar olabilir!
Genetik faktörler: Erken çocukluk döneminde ortaya çıkan koyu halkalar, genetik bir özellik içerebilir. Yaşla birlikte ilerler veya kaybolur.
Yaşlanma: Yaşlandıkça cilt yapısı incelmeye başlar. İnceltilmiş ciltlerde morarma ve göz halkaları daha sık görülür. Ayrıca yağ ve kolajen kaybına bağlı olarak göz altı torbaları oluşabilir.
Alerjik reaksiyonlar: Koyu halkaları etkileyen diğer bir durum alerjik reaksiyonlar ve kuru gözlerdir. Alerjik reaksiyon meydana geldiğinde salınan histamin, gözde kızarıklık ve şişmeye neden olabilir. Bu belirtilerden sonra göz çevresinde hassasiyet olabilir ve morluklar oluşabilir.
Tiroid hastalığı: Tiroid hastalığına yatkınlık da koyu halkalara yol açabilir.
Aşırı yorgunluk: Aşırı yorgun veya kesintiye uğramış uyku düzenleri koyu halkalara yol açabilir. Cilt rahatsız edildiğinde hassaslaşabilir ve göz altlarında morarmaya neden olabilir.
Güneşe maruz kalma: Güneşe maruz kalma, vücudun cilde rengini veren pigmenti sağlayan melanin üretmesine neden olur. Aşırı güneş ışığı, göz çevresindeki pigmentasyonun koyulaşmasına ve mor bir görünüme neden olabilir.
Göz altı torbalarıyla başa çıkmak için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır
Bu yöntemlerin seçimi, sorunun nedenine ve şiddetine bağlı olarak değişebilir. Göz altı torbalarını hafifletmek için kullanılan kremler ve losyonlar bulunmaktadır. Özellikle retinol içeren ürünler cilt yenilenmesini teşvik edebilir. Hyalüronik asit dolgu maddeleri, göz altı torbalarını dolgunlaştırmak ve düzeltmek için kullanılabilir. Kalıcı sonuç isteyen kişiler ise Bella Eyes ve kaş kemiğinin küçültülmesi gibi işlemlere başvurabilirler.
Bella Eyes uygulaması, kaş kaldırma işlemi olarak kullanılır ve genellikle göz kenarları, kaz ayakları ve göz kapakları düşmesi yaşayan kişiler tarafından tercih edilir. Bu işlem aynı zamanda yüz ve boyun bölgesinde cilt sıkılaştırma etkisi yapabilir. İşlem, invaziv ve endoskopik bir yöntemdir, ancak genellikle sadece bir gece hastanede kalmanızı gerektirir.
Kaş kemiğinin küçültülmesi işleminde ise genellikle kaş kemiği alnın burun içine düzgün bir şekilde akması için indirilir, gözlerin açılması için göz çevresindeki yörünge kenarları ve kemik küçültülür ve alın yuvarlaklaştırılır ve yumuşatılır. Aynı işlem sırasında saç çizgisini yeniden şekillendirebilir ve alçalabilir ve kaşları daha kadınsı hale getirmek için kaldırabilir ve şekillendirilebilir.
Uzman hekimler tarafından gerçekleştirilen işlemlerde sonuçlar oldukça başarılıdır. Saçın hemen iyi bir şekilde gizlendiği saçın içinde veya saç çizgisinin daha fazla ayarlanmasını sağlayan saçın hemen önünde bir kesi yapılır. Saç çizgisi kesi izlerini genellikle birkaç ay sonrasında kendiliğinden geçecektir. İlk başta çok görünür olabilirler. Bu kesi ile kaş kemiği ve yörünge kenarları küçültülür. Alnın üst kısmındaki kemik yumuşatılıp yuvarlaklaştırılabilir ve gözler daha açık hale getirilebilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
‘Bitki çayları sindirim sistemi sağlığına katkı sağlıyor’ Ancak tüketirken dikkat!
Bir günde hazırlayın, bir hafta yiyin! Haftalık öğün hazırlığının püf noktaları
Araştırma: Sağlıklı yaşlanmak için günde en az 7 saat uyku şart
Yürüyen zatürre vakaları artıyor, çocuklar risk altında!
Araştırma: Anılar sadece beyinde saklanmıyor