Hamilelikte kahve tüketimine dikkat

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Okan Özden, kafein plasentadan bebeğe geçebildiğinden yüksek dozlarda alındığında, azalmış doğum ağırlığı veya düşük yapma gibi sıkıntılara yol açabildiğini söyledi.
Hamilelikte yeme ve içme alışkanlıkları ile ilgili bazı kırmızı çizgiler varken, bazı konularda daha esnek davranıldığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Okan Özden, "Hamilelik macerasına başlayan birçok hastanın ilk sordukları sorulardan birisinin de artık kahve içip içmeyecekleridir.
Kafein plasentadan bebeğe geçebildiğinden yüksek dozlarda alındığında maalesef azalmış doğum ağırlığı veya düşük yapma gibi sıkıntılara yok açabilmekte.
Kafein içeriği kahvenin tipine ve hazırlanma yöntemine göre değişiklik göstermektedir. Kafein sadece kahvede değil, çikolata, gazlı içecekler, enerji içecekleri gibi gıdalarda da mevcuttur. Hamilelikte kafeini tamamen kesmenize gerek yok. Ancak ne kadar tükettiğinizi kontrol etmekte de fayda var" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Belirti vermeden ilerliyor! Karaciğer yağlanması neden olur? Karaciğer yağlanmasını tetikleyen durumlar neler? Karaciğer yağlanması ile ilgili merak edilenler
En Çok Pestisit Kalıntısı İçeren Sebze Ve Meyveler! Çilek, Ispanak, Lahana, Yaban Mersini... Bakın Listede Neler Var
Ferritin Nedir? Ferritin Seviyesi Nasıl Olmalı? Yüksekliği ve Düşüklüğü Sağlığınızı Nasıl Etkiler?
Anksiyete Nedir? Anksiyete Belirtileri, Türleri ve Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Yüzde ani gelişen asimetrik görünüm inme belirtisi olabilir