hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haşlanmış Patates Besin Değeri: Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

    Haşlanmış Patates Besin Değeri: Haşlanmış Patates Kaç Kalori
    expand

    Bütün yıl boyunca en çok tüketilen ve önemli besin kaynaklarından biri patatestir. Aynı zamanda tarımsal olarak en dayanıklı ve en çok yetiştirilen besin kaynakları içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Tabii beslenme konusunda dengeli şekilde tüketmek ve doğru kaloriyi almak için miktarı bilmek önemlidir. Bu doğruda bir porsiyon olarak ifade edilebilecek 100 gram patates, 93 kcal olarak ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda bu durum haşlanmış bir patates olarak da ifade edilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Haşlanmış Patates Besin Değeri: Haşlanmış Patates Kaç Kalori?

    Haşlanmış patates aynı zamanda bir porsiyon patates olarak ön plana çıkmaktadır. Hatta diğer yandan bir tane haşlanmış patates şeklinde anlatmak mümkün. Bu ise bir porsiyon, yani bir haşlanmış patates olarak 93 kcal’dir. Bu durum diğer yandan bir küçük porsiyon olarak da ifade edilebilir.

    Bir orta porsiyon ise 200 gram olarak ön plana çıkar. Böylece bir orta porsiyon, yani 200 gram haşlanmış patates ise 183 kcal şeklinde ifade edilmektedir. Bunu bilmek suretiyle dikkatli bir şekilde tüketmek ve gerekli kaloriyi almak büyük öneme sahiptir.

    Haşlanmış Patates Besin Değerleri

    Birlikte 100 gramlık bir küçük porsiyon üzerinden haşlanmış patates ele alındığında içerisindeki besin değerleri şu şekilde öne çıkar;

    - 21.55 gram karbonhidrat
    - 1.96 gram protein
    - 1.5 gram lif
    - 5 mg sodyum
    - 391 mg potasyum
    - 5 mg kalsiyum
    - 12.8 mg c vitamini
    - 0.35 oranında demir miktarı

    Bu şekilde yukarıda öne çıkan besin değerleri ile birlikte gün içerisinde bir küçük porsiyon, yani 100 gramlık haşlanmış patates tüketilebilir.

    Haşlanmış Patatesin Faydaları Nelerdir?

    Mide bağırsak enfeksiyonu ile beraber İshal olan kişiler için haşlanmış patates oldukça faydalıdır. Aynı zamanda mide bulantısı içinde iyi gelen besin kaynakları arasında bulunur. Sinirimi kolay olduğu için aynı zamanda sindirim sistemini destekleyen bir kaynak olarak da ifade edildiğini söylemek gerekir. Aynı zamanda gün içerisinde önemli oranda enerji verdiğini eklemek de mümkün. Fakat içerisinde aşırı nişasta olduğu için çok tüketmemek önemlidir.

    Zira bu durum tersi bir etki yaratarak ishal yapabilir. Kan şekerini daha yavaş şekilde yükselttiği için diyabet hastaları içinde yine haşlanmış patates önemli bir yer taşır. Bununla birlikte kolesterol ve kan şekerini dengeleme konusunda yine önemli besin kaynakları içerisinde bulunmaktadır. Bol oranda vitamin ve mineral kaynağı olması ile beraber birçok farklı yiyecek üzerinden birlikte tüketilebilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow