hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Horlama İçin Hangi Doktora Gidilir? Horlama Sorununa Hangi Bölüm Bakar?

    Horlama İçin Hangi Doktora Gidilir Horlama Sorununa Hangi Bölüm Bakar
    expand

    Horlama üst solunum yolunda ortaya çıkan bazı sorunlar sebebiyle ortaya çıkan sesli uyuma durumudur. Uyku esnasında yutak kısmındaki yumuşak dokunun gevşemesi ile oluşan horlama için Kulak Burun Boğaz bölümüne gidilmesi gerekir. Bu bölümde gidilerek horlama problemlerin çözümü için tedavi olmak mümkündür.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Horlama İçin Hangi Doktora Gidilir?

     Horlama uyku sırasında yutak kısmındaki yumuşak dokunun gevşemesi ile meydana gelen daralmalar, vücuttan çıkan havanın akımını hızlandırmaktadır. Bu durum sonunda gürültülü nefes alıp vermeler oluşmaktadır. Bu şekilde oluşan horlamalar için Kulak Burun Boğaz uzmanına gidilmesi gerekir.

     KBB uzmanı horlamanın sebebini araştırır ve gerekir ise uyku laboratuvarına yönlendirebilir. Uyku laboratuvarında horlamanın asıl sebebi anlaşılabilir.

     Horlama Sorununa Hangi Bölüm Bakar?

     Horlama problemi günümüzde birçok kişide görülmektedir. Horlama çok uzun sürer ve rahatsız edici bir duruma dönüşür ise mutlaka gerekli bölüme başvurulması gerekir. Horlama problemleri için hastanelerin Kulak Burun Boğaz bölümüne gidilmesi gerekmektedir. Laboratuvarlarda detaylı analiz yapılarak tedavi daha kısa sürede sonuç vermektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Horlama Sebepleri Nelerdir?

     Horlama çok sık görülen uyku problemlerinden birisidir. Horlama pek çok nedenden kaynaklı görülebilmektedir. İşte horlamanın sebepleri:

     - Fazla kilolu olunması

     - Düz yatış pozisyonu

     - Alerjik rinit

     - Gribal enfeksiyonlar

     - Alkol kullanılması

     - Burundaki şekil bozukluğu veya eğrilikler

     - Sinüzit

     - Yastığın idealden alçak olması

     Uyku Apnesi Tedavisi

     Pek çok kişide horlama ile beraber uyku apnesi de görülmektedir. Uyku laboratuvarlarında detaylı analiz ile beraber horlama ile birlikte uyku apnesi sorununun var olup olmadığı anlaşılmaktadır. Uyku apnesi tedavisinde hastalığın sıklığı tedaviyi belirlemektedir. Tedavi sürdürülürken hastadan yaşam tarzının değiştirilmesi istenmektedir. Ayrıca cerrahi müdahale veya hava basıncı gibi tedaviler de uygulanabilir.

     Üst solunum yolundaki daralmanın ileri düzeyde olması durumunda cerrahi müdahale gerekebilir. Cerrahi olarak müdahale edilemeyecek durumlarda ise CPAP adı verilen pozitif hava basıncı veren cihazlar da kullanılabilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow