İdrar Kaçırma İçin Hangi Doktora Gidilir? İdrar Kaçırma Sorununa Hangi Bölüm Bakar?

İdrar Kaçırma İçin Hangi Doktora Gidilir İdrar Kaçırma Sorununa Hangi Bölüm Bakar
expand

İdrar kaçırma, kadınlarda çok sık görülen ve hayat kalitesini önemli ölçüde bozan bir sağlık sorunudur. İstem dışı idrar kaçırılması ve idrarın tutulamaması ise, inkontinans olarak bilinir. İdrar kaçırma ise; psikolojik, fiziksel, sosyal ve hijyenik pek çok soruna neden olur.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

 İdrar Kaçırma İçin Hangi Doktora Gidilir?

 Ülkemizde hemen hemen her dört kadından birinde sıkça görülen idrar kaçırma sorunu çok utanılan bir sorun olarak görüldüğü için genellikle gizlenir ve bu nedenle de tedavisi geciktirilir. Kırsal kesimlerde özellikle de daha çok doğum yapan ve ileri yaştaki kadınlarda bu durum normal görülse de şehir hayatında iş ve sosyal hayatı önemli ölçüde olumsuz etkiler. Bu sorunun teşhis ve tedavisi için de kadın doğum uzmanı ya da ürologa başvurmanız gerekir.

 İdrar Kaçırma Sorununa Hangi Bölüm Bakar?

 İdrar kaçırma, bir kişinin mesanesini istediği gibi kontrol edememesi ve idrarın dışarı sızmasını önleyememesi durumu olarak bilinir. Öksürme, hapşırma, hamilelik ya da obezite durumlarında idrar kaçırma çok daha sık görülür.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

 Yaşlandıkça çok daha sık rastlansa da, her yaşlı bu sorunu yaşamaz. Mesane, tamamen boşalmaya hazır olana kadar idrarı depolar. Pelvisin alt tarafında bulunan kaslar mesaneyi de yerinde tutar. Normalde ise, mesane düz kasları daha da gevşeterek idrarı depolar.

 İdrar kaçırma, bir tür hastalık değil, bir hastalığın belirtisidir. Günlük hastalıklardan, alışkanlıklardan ya da fiziksel sorunlarından da kaynaklanabilir. İdrar kaçırma nedeninizin bir doktor tarafından doğru bir şekilde teşhis edilmesi, sorunun çözümü için oldukça önemlidir. Eğer idrar kaçırma sorununuz varsa başvurmanız gereken bölüm ise, “Üroloji” ya da “Kadın Hastalıkları ve Doğum” bölümleridir. İdrar kaçırma sorunu, hayatı sekteye uğratacak ciddi boyutlara ulaştıysa mutlaka bir kadın doğum uzmanı ya da ürologdan destek almanız gerekir.

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow