Kakao Yağının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Kakao Yağının Az Bilinen Faydaları

Kakao Yağının Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Kakao Yağının Az Bilinen Faydaları

Kakao yağı, kakao ağacının yemişlerinden elde edilir ve pek çok kozmetik ürününde kullanılır. Kakao yapı cilde faydaları ile bilinir. Antioksidan özelliği taşır ve yaraların çok kısa bir süre kapanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda kakao yağı, cilde parlaklık verir. Güzel görünmek isteyen kişiler cildine kakao yağı ile bakım yapar.

Kakao Yağı Neye İyi Gelir?

Kakao yağı, cildi nemlendirir, cilde parlaklık verir ve antioksidan özelliği görür.

Cildinizde oluşan açık yaraların kısa süre içinde onarılmasında büyük rol oynar.

Güneş yanığı oluşumundan sonra ciltteki yanma, gerilme, çatlama ve kurumanın tedavisinde kullanılır.

Cildi bronzlaştırıcı bir özelliği vardır.

Kalp krizi riskini azaltır.

Saç derisini besler ve enerji depolamanızı sağlar.

Kakao Yağının Az Bilinen Faydaları

Kakao yağı, cilde faydaları ile bilinen ve pek çok kozmetik ürününde kullanılan bir bitkisel yağdır. İçinde zengin E vitamini, A, B1, B2, B3 ve C vitaminleri bulunur. Kakao yağı, cildi nemlendirir ve kuru ciltlerin kaşınmasını azaltır. Düzenli olarak cilde uygulandığı zaman ciltte gözle görülür bir değişim yaşanır. Kakao yağının az bilinen faydaları arasında cilt kuruluğunu gidermesi ile birlikte kırışıklıkları da azaltması yer alır.

Kakao Yağı ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Uzun ömürlü bir raf süresi vardır. Kakao yağı, güneş ışınlarından korumaz ve filtre görevi görmez. Güneşten korunmak için güneş kremi kullanmayı ihmal etmemeniz gerekir. Fakat kakao yağı, susam ve havuç ile karıştırdığınız zaman bronzlaştırıcı bir özelliğe sahip olur. Kakao yağı, cilt üzerindeki pek çok sorunun çözümünde kullanılır. Kışın soğuyan kuru ve çatlak ciltlerin onarılmasında, yazın ise güneş yanıklarından dolayı oluşan deri iltihabı ve egzama gibi cilt sorunlarından kurtulmanıza yardımcı olur. Pek çok Kadın doğum çaylaklarından kurtulmak için düzenli olarak cildine kakao yağı sürüyor.

Kakao Yağının Kullanım Alanları

Kakao yağının en çok kullanıldığı alan kozmetik ve güzellik olsa da gıda sektöründe de çok tercih edilen bir üründür. Raf ömrü uzun olan bu yağ, farklı şekillerde satışa sunulur. Kozmetik mağazalarında yer alan sıvı kakao yağı, saf kakao yağı değildir. Saf kakao yağı, sert bir yapıya sahiptir. Fakat cilt üzerinde kolay emilim sağlar ve cilt üzerinde kısa bir süre içinde etki eder. Katı olarak satılan kakao yağını da eriterek kullanabilirsiniz. Doğal bronzlaşma etkisi yaratan kakao yağı, özellikle de yazın kadınların vazgeçilmezi oluyor.

Kakao Yağının Yan Etkileri

Kakao Yağının faydaları gibi yan etkileri de vardır. Bu yağın içinde herhangi bir kimyasal madde bulunmadığı için cildi tahriş etmez. Ancak alerjik bir bünyeye sahip olanların cildinde çok kullanıldığı zaman kaşınma ve kızarıklık meydana getirebilir. Bunun dışında kakao yağının herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Kakao Yağı İle Masaj

Kakao yağı ile cilde masaj yapmak, cildin parlaklığını arttırır, kırışık görünümü ve stresi azaltır. Aynı zamanda kakao yapı bağışıklık sistemini güçlendirir ve hatta kanserin önlenmesini sağlar. Saç derisine kakao yağı ile masaj yaptığınızda saç derisini yeniler ve yeni saç oluşumunu önemli ölçüde hızlandırır. Kurumuş ve yıpranmış saçlara kakao yağı uygulayarak ya da kullandığınız diğer yağların içine kakao yağı ekleyerek daha canlı ve parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

Kakao Yağının Kalbe Faydaları

Kakao yağının kalbe faydaları arasında kalp krizini önleyici bir etkisi olması yer alır. İçinde bulunan doymuş yağ oranı, bitkisel kaynaklı olduğu için kalp damar hastalıklarının oluşumunu yavaşlatır. Polifenolik bileşenleri ile inflamasyonu azaltır ve damar sertleşmesini önler.

Kakao Yağının Antioksidan Özelliği

Serbest radikaller, hücrelere zarar verir ve cildin yaşlanmasına neden olur. Cilt zamanla kurur ve kırışıklıklar çoğalır ve bunun sonucunda cilt yaşlanmaya başlar. Düzenli olarak cildinize kakao yağı uygulayarak cildinizin daha genç ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz. Ciltte oluşan yara ve çatlakların çok kısa bir süre içinde onarılmasını sağlar.

Kakao Yağının Saça Faydası

Kakao yağı, kuru ve yıpranmış saçların canlanmasını ve daha parlak görünmesini sağlar. Aynı zamanda saç derisine kakao yağı ile masaj yaptığınız zaman saç derisi güçlenir ve yeni saç oluşumu hızlanır. Saç derisinin beslenmesini sağlayan kakao yağı, saçların canlılığını, parlaklığını ve sağlıklı görünümünü geri kazanmasına yardımcı olur.

 

 

{$ item.Title $}
{$ item.Title $} © {$ item.Files[0].Sources[0] $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ photo.Metadata.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
 
LG
MD
SM
XS