hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kalori saymak OUT şekersiz beslenmek IN

    Kalori saymak OUT şekersiz beslenmek IN
    expand

    İnsan bedeninin şifreleri keşfedildikçe kendimizin en iyi hali olmaya dair bilgi ve deneyimimiz de artıyor. Yıllar yılı kalori hesabı yaparak yaşadık. Markette elimizin gittiği bir ürünün önce kalorisine bakar olduk. Ama bunun da çok doğru bir yöntem olmadığı ortaya çıktı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kalori saymak yerine etiket okuyarak, besin değerine göre beslenmeyi öneren Bütünsel Beslenme Uzmanı ve Fonksiyonel Tıp Sağlık Koçu Ebru Zeynep Altay, “Diyet bir bisküvi ile elma aynı kaloriye sahip olabilir ama besleyicilik değerleri aynı değil. Kaloriye göre beslenen biri elma yerine bisküviyi seçebilir ama bedenine iyilik yapmaz. Yiyecekleri doğada göründükleri gibi yemeye özen gösterin. Meyve suyu içeceğinize meyvenin kendisini yiyin. Hep şöyle düşünün: Bir yiyecek bedeniniz dışında ne kadar ‘işlenmişse’ içinizde organları bozma ihtimali o kadar artar” diyor.

    Dünyada bir süredir yaygın olan şekersiz beslenme hareketine ülkemizde öncülük eden Altay, şekeri hayatımızdan çıkarınca vücudumuzda yaşanan değişiklikleri de şöyle anlattı: “Diyabet düzeliyor, haşimato, tansiyon düzeliyor, vertigo atakları geçiyor, alerji atakları yok oluyor, topuk dikenleri geçiyor, gül hastalıkları geçiyor, cilt lekeleri geçiyor, düzensiz regl düzene oturuyor.” Kendimi bildim bileli hayatımda basit şeker neredeyse hiç yok, “Sanki ben sizin anlattıklarınızı bilerek doğmuşum” dedim bunları dinleyince. Bu sıralanan sorunları hiç yaşamamamda şekersiz hayatın etkili olduğunu öğrenmiş oldum.

     ŞEKERSİZ HAYATA NASIL GEÇİLİR? 

    - Güne sindirimi kolay gıdalarla başlayın.

    - Elma sirkesini hayatınıza sokun.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Turşu gibi fermente yiyecekler yaşamınızın bir parçası olsun.

    - Süt ürünlerini besin olarak görmeyin ve keyif için, ölçülü yiyin.

    - Gazlı içecekleri hiç içmeyin.

    - Yemekte su içmeyin.

    - Yatağa tok karnına girmeyin.

    - Erken akşam yemeği yiyin.

    - Beslenmek için mümkünse doğal yollardan üretilmiş, suni hiçbir katkı maddesi içermeyen, genetiği ile oynanmamış gıdaları seçin.

    - Beslenmenizdeki hayvansal ürünleri azaltın.

    - Paketlenmiş market ürünleri yerine, taze sebze ve meyve tercih edin.

    - Soğuk sıkım yağları tercih edin. - Kahve yerine bitki çayı tüketin. - Renkli sebzeler yiyin. Bunlar antioksidan açısından zengindir.

    - Daha sağlıklı bir yaşam sürmek için zihin ve ruh boyutunda yapacağımız değişiklikler de önemlidir. Zehirli duygu ve düşünceler de hastalıklara neden olur.

    - İşlem görmüş tahıllar yerine doğallarını seçin. Tahıl doğada asla beyaz değildir ancak işlem sırasında beyazlatılır. - Sosları bırakın, kızartmalardan kaçının.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow