hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir? Keçiboynuzu Neye İyi Gelir?

    Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir Keçiboynuzu Neye İyi Gelir
    expand

    Keçiboynuzu tohumları eski zamanlarda ölçü birimi olarak kullanılmıştır. Her biri yaklaşık 0.20 gram ağırlığındadır. 1 karat değerli taş ticaretinde keçiboynuzu çekirdeğinin ağırlığını temsil ediyordu.  Keçiboynuzunun yüksek lif içeriği, kan kolesterol seviyelerini düşürebileceğini göstermektedir. İşte keçiboynuzu pekmezinin faydaları ile ilgili bilgiler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Keçiboynuzu Nedir?

     Keçiboynuzu bir ağacın meyvesidir. Bir bakla şeklindedirler. Keçiboynuzu ağacı Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da yetişir. 15 metre yüksekliğe kadar ulaşabilen bir ağaçtır. Ancak ortalama olarak boyutu 5 ile 10 metre arasında değişmektedir. Ömrü 5 yüz yıla ulaşabilir. Kabuğu sert ve kahverengidir.

     Keçiboynuzu ağacı, daha çok bakla şeklindeki meyveleri için yetiştirilmektedir; uzunlukları 10 ile 30 metre arasında değişmektedir.

     Keçiboynuzu kabukları kahverengi renkli tohumlar taşır. Bir elmanın içinde on beş ila yirmi tohum vardır. Sulu ve tatlı tatlı bölmeler bu tohumları birbirinden ayırır. 20. yüzyılın sonlarına doğru giderek daha fazla unutulmaya yüz tutmuş keçiboynuzu ortaya çıktı.

     Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Keçiboynuzu gibi lif içeriği yüksek yiyecekler, gastrointestinal şikayetleri ve kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir.

     Kronik ishal durumunda, onları yalnızca kendinizi yeniden su içmek için değil, aynı zamanda yeniden dengelemek, sindirim sistemini eski haline getirmek için de tüketebilirsiniz. Keçiboynuzu içerdiği lifler sayesinde sizi kolonla bağlantılı rahatsızlıklardan da korur. Eski Mısır'da ishali tedavi etmek için keçiboynuzu kabukları da işlendi ve bal veya yulaf ezmesi ile karıştırıldı.

     Geleneksel olarak keçiboynuzu pekmezi gastrointestinal rahatsızlıkların, özellikle ishalin tedavisinde kullanılır. Bir çalışma, oral rehidrasyon solüsyonu ile birleştirilir keçiboynuzu suyu gibi keçiboynuzu ürünlerin farklı, tek başına rehidrasyon solüsyonu ile karşılaştırıldığında, 4 yıl 80 çocuk yaş 4 ay içinde diyare süresini azalttığını göstermiştir.

     Proteinler, dokuların işleyişinin bir parçasıdır. Örneğin kolajen, cildin elastikiyetinde rolü olan bir proteindir. Proteinler ayrıca kanın taşınmasına da yardımcı olur. Proteinler kanın pıhtılaşması için faydalıdır. Ayrıca vücutta hormon, enzim görevi görürler. Enerji için lipitlerin taşınmasında ve depolanmasında önemlidirler. Proteinler vücut için gereklidir. Pekmezde de bolca vardır.

     Keçiboynuzu Neye İyi Gelir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum, silika gibi eser elementler. İz elementler, vücudunuzun farklı bölgelerinde küçük miktarlarda keçiboynuzunda bulunur.

     Güzellik, enerji, doku kompozisyonu, kan kompozisyonu, enzimatik reaksiyonlar açısından farklı bir rol oynarlar. Tanenler vücudunuzda çeşitli özelliklere sahiptir. Büzücü, antiviral, antimikrobiyal, anti inflamatuar özelliklere sahiptirler.

     Vasküler elemanlar üzerinde koruyucu bir aktiviteye sahiptirler. Aynı zamanda antioksidanlar, ishal önleyici veya enzimatik sistemin inhibitörleri gibi davranırlar. Keçiboynuzu ağacının kabukları hasat edildikten sonra ezilir. Tohumlar hamurdan çıkarılır. Bu tohumlar daha sonra bir asit muamelesi ile kabuklarından arındırılacaktır. Daha sonra, keçiboynuzu sakızı tozu elde etmek için ezilmeden önce bölünecekler ve işlenecekler. Keçiboynuzu zamkı bitkisel bir sakızdır. Keçi boynuzu sakızının kilo vermede etkili olduğu düşünülmektedir.

     Aslında keçiboynuzu tükettiğinizde içerdiği lifler lipit metabolizmasını uyaracak, artıracaktır. Bu nedenle lipitler, oksidasyonlarını destekleyen enerji için daha fazla kullanılacaktır. Keçiboynuzu ağırlık ve enerji üzerinde etkilidir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Keçiboynuzu Neye İyi Gelir?

     Keçi boynuzu zamkı, çocuklarda gastroözofageal reflü hastalığına karşı savaşmak için kullanılır.

     Gastroözofageal reflü hastalığından muzdarip çocuklar üzerinde farklı çalışmalar yapılmıştır. İyileşme gözlenmiştir. Keçiboynuzu, bebek unlarında buğdayın yerini almak için de kullanılır çünkü% 100 saf keçiboynuzu buğdaydan daha fazla besin içerir.

     Tanenlerin ve galaktomannan bitkisel lifin etkisi sayesinde, keçiboynuzu zamkı gastroözofageal reflü ile savaşmaya yardımcı olur. Ayrıca sindirim bozukluklarında olumlu etkisi vardır. Çocuğun ishal ve kusması varsa, onu tedavi etmek için keçi boynuzu sakızı kullanın. İlaç endüstrisinde, ishal önleyici ilaçların üretiminde keçiboynuzu kullanılmaktadır. Yağlı veya kuru öksürük durumunda, keçiboynuzu bu küçük sağlık sorunlarını tedavi etmek için gerekli bir besindir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow