hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kefirin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Kefirin Yan Etkileri Var Mıdır?

    Kefirin Faydaları Ve Zararları Nelerdir Kefirin Yan Etkileri Var Mıdır
    expand

    Kefir oldukça fonksiyonel probiyotiklerden bir tanesidir. Fermente edilmiş süt ürünlerinden birisi olan kefir yüksek miktarda magnezyum ve kalsiyum içermektedir. B1, B12 ve K2 vitamini açısından zengin olan kefir ayrana benzeyen bir içecektir. Kefirin içerisinde yararlı mikroorganizmalar yer almaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren kefir aynı zamanda kalp damar sağlığını da koruması ile bilinir. Kefir tek başına içilebilir. Ayrıca kefire meyve katılarak da tüketilebilir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gün içerisinde istenilen zamanda kefir rahat bir şekilde tüketilmektedir. Kefirin çok sayıda faydası bulunuyor. Özellikle de sağlık sorunu olan kişiler de kefiri bazı durumlarda dikkatli bir şekilde kullanmalılar. Kefir vücut direncini arttırırken aynı zamanda sindirim sistemi rahatsızlıklarını da önlemektedir.

     Kefirin Faydaları ve Zararları Nelerdir?

     Ayrana benzeyen kefir her yaştan kişiler tarafından tüketilebilir. Laktoz içeren kefir sindirim sistemini yormaz. Belli bir düzen halinde içilen kefir bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Organik sütten elde edilen kefir sağlığa da faydalıdır. Sağlıklı bir içecek olan kefir sindirim sistemini düzenlerken kan şekerini de düzenlemeye yardımcı olur. Kefir yüksek oranda kalsiyum içerdiği için eklem sağlığına da faydalıdır. Düzenli kefir tüketildiğinde kolesterol seviyesi de düzenlenir. Ayrıca kefir metabolik fonksiyonların da iyileşmesini sağlar. Kefir tüketimi genel olarak bağırsak florasının iyileşmesini sağlar. Kefirin sağlığa bilinen bir zararı yoktur. Ev yapımı kefirler sağlığa daha çok faydalıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Kefirin Yan Etkileri Var mıdır?

     Oldukça sağlıklı olan kefirin nadiren bazı yan etkileri bulunmaktadır. Kefir bazı durumlarda bağırsak krampları oluşturabildiği gibi kabızlığa da yol açabilir. Bunun yanı sıra kefir aktif bir şekilde büyüyen maya ve bakteri içermektedir. Bu nedenle kefir bağışıklık sisteminden kaynaklanan hastalıkların tedavi sürecinde enfeksiyonlara neden olabilir.

     Özellikle hamile ve emziren anneler için kefir tüketimi önerilmez. Hastalığı olan ve sindirim sistemi rahatsızlığı yaşayan kişiler kefiri mutlaka doktor kontrolünde tüketmeliler. Bunun yanı sıra kefirin bazı durumlarda yan etkisi de ortaya çıkabilir. Bazı durumlarda kefir dikkatli bir şekilde tüketilmelidir.

     Kefir Neye İyi Gelir?

     Kefir pek çok hastalığa iyi gelmektedir. Özellikle de kas kasılmalarını önlemede kefir kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra düzenli kefir tüketimi damar sertliğini de önlemektedir. Kansızlığı önleyen kefir kronik yorgunluğun giderilmesinde de etkili olur. Kefir genel olarak cilt, göz, diş ve tırnak sağlığını olumlu etkiler.

     Düzenli kefir tüketimi idrar yolu iltihabı tedavisini de desteklemektedir. Vücut direncini arttıran kefir kilo kontrolüne de yardımcı olmaktadır. Kefir çoğu hastalıkların da iyileşme sürecini hızlandırır. Kefirin pek çok hastalığa iyi gelin yönleri vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Kefir Nasıl ve Ne Kadar Tüketilmelidir?

     Kefir sağlığa oldukça faydalıdır. O nedenle kefir de düzenli ve doğru bir şekilde tüketilmelidir. Yoğun ama akışkan bir besin olan kefir genellikle ayrana benzer. Kefir dolapta 3 hafta kadar bekleyebilir. Yemeklerin yanında içilerek tüketilen kefir aynı zamanda her yaştan kişiler tarafından de tüketilebilir.

     Laktoz intoleransı olan kişiler kefiri dikkatli bir şekilde kullanmalılar. Bunun yanı sıra kefir aşırı tüketilmemelidir. Kefir mide aşırı yüklü olduğunda tüketilmez. Bu nedenle kefir öğün dışında tüketilmelidir. Gün içerisinde ise ayran yerine kefir tüketilebilir. Bunun yanı sıra sindirim sistemine de pek çok yararı olan kefir hekim kontrolünde de tüketilebilir.

     Gün içerisinde mide boş olduğunda kefir tüketilmelidir. Sağlıklı bir besin olan kefir mide ve bağırsak hastalıklarını önlemede etkilidir. Tıbbi tedavileri devam eden kişiler kefiri mutlaka doktor kontrolünde tüketmemelidir. Sindirim sistemi rahatsızlığı olan kişiler genel diyetlerinin yanında doktor talimatlarına uygun olarak kefiri de belli aralıklar ile tüketmeliler. Bu sayede kefir de sağlığa iyi gelecektir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow