hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Keratin İçeren Besinler Nelerdir? Keratini En Yüksek Gıdalar...

    Keratin İçeren Besinler Nelerdir Keratini En Yüksek Gıdalar...
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Keratin, cilt, tırnak ve saçta doğal olarak bulunan yapısal bir proteindir. Özellikle yara iyileşmesini desteklemek, cildin yapısını korumak ve saç ve tırnakları güçlü tutmak gibi görevleri vardır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Keratin İçeren Besinler Nelerdir?

    Yumurta: Keratin üretiminde önemli bir yere sahip olan yumurta biotin bakımından zengin bir besindir. Ayrıca protein kaynağıdır ve keratin de bir protein olduğundan vücutta üretimini destekler.

    Somon: Önemli bir biotin ve protein kaynağı olan somon çinko da içermektedir. Somon içinde bulunan Omega-3 yağ asitleri de saçların ve tırnakların güçlenmesini sağlar.

    Tatlı patatesi: Her ne kadar ülkemizde yeteri kadar tüketilmese de keratin üretimini artıran besinler arasında A vitamini açısından zengin olan tatlı patates vardır. Orta boy tatlı patates yemek günlük olarak ihtiyaç duyulan A vitaminini fazlasıyla almanızı sağlar.

    Soğan: C vitamini, çinko ve N-asetilsistein içeren soğan keratin üretimini destekleyen bir besindir ve sık sık tüketilmesi önerilir.

    Keratini En Yüksek Gıdalar...

    Keratin direkt olarak gıdaların içinde yoktur fakat bazı besin öğeleri ile keratinin artmasını sağlamak mümkündür. Keratini artırmak için biotin, c vitamini, a vitamini ve çinko bakımından zengin besinleri tüketmeye özen göstermek gerekir.

    Keratini vücutta artırmak için yumurta, tatlı patates, soğan, somon, mango, havuç ve sarımsak tüketmek gerekir. Keratin takviyesi genelde tırnakların sağlıklı uzamasını, saçların güçlenmesini ve cilt dokusunun iyileşmesini sağlar.

    Keratin Nedir?

    Keratin, insanların vücudundaki epitel hücrelerin yapısını oluşturan proteinlere verilen isimdir. Keratin proteini saç, tırnak ve deri dokularının oluşumuna yardımcı olur. Bunun yanında iç organların astarını da keratin oluşturmaktadır. Keratin yaraları iyileştirmeye, saçları ve tırnakları sağlıklı tutmaya, cildi desteklemeye yarayan bir protein demek mümkündür.

    Vücutta doğal olarak üretilen bir proteindir fakat yaşın ilerlemesi ile birlikte proteinin üretiminde azalma meydana gelir. Bu nedenle keratin üretimini desteklemek için beslenme programına keratin bakımından yüksek besinleri eklemek gerekebilir.

    Doğal olarak gıdaların içinde olmayan keratini artırmak için keratinin artmasını sağlayan biotin, c vitamini, çinko ve a vitaminini artırmak gerekir. Bu vitaminleri doğal olarak besinlerden alarak vücutta keratin üretimini desteklemek mümkündür.

    Keratin Eksikliği Belirtileri Nelerdir?

    Vücutta keratin seviyesinin düşmesi bazı belirtilere neden olur ve bu şekilde keratin eksikliğini tespit etmek mümkündür. Kan tahlili ve vitamin testleri ile de keratin seviyesini kontrol etmek mümkündür. Keratin eksikliği belirtileri arasında egzersiz zorluğu, kaslarda güçsüzlük, kaslarda ağrı ve yorgunluk vardır.

    Keratin eksikliği eğer beslenme sorunlarından kaynaklanıyorsa kil kaybı ve baş dönmesi görülmesi mümkündür. Keratin seviyesinin düşük olması eğer karaciğer hastalığından kaynaklanıyorsa mide bulantısı, karın ağrısı, yorgunluk ve sarılık da ortaya çıkabilir.

    Keratin eksikliğini ek takviye alarak ya da keratin içeren besinler tüketerek artırmak mümkündür. Somon, yumurta, soğan, sarımsak ve tatlı patates keratini artırmaya yardımcı olan besinlerdendir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow