Koronavirüs aşısı için önemli açıklama

Dünya Sağlık Örgütü corona virüs tedavisi için şimdiye kadar 20 aşı geliştirildiğini duyurdu.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), corona virüse karşı dünyada 20 aşı geliştirildiğini duyurdu. 11 Mart'ta Dünya Sağlık Örgütü (WHO) korona virüsü salgın hastalık olarak nitelendirdi. Dünya çapında corona virüsünden 10 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 245 bin 900'den fazla kişide vaka görüldü.
Corona virüsün yankıları sürerken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ-WHO), corona virüse karşı dünyada 20 aşı geliştirildiğini duyurdu. WHO’nun Rusya Sorumlusu Melita Vujnovic, korona virüsüne karşı 20 aşının dünya çapında geliştirilmesinin sağlandığını açıkladı. Vujnovic, Novosibirsk’te bulunan Rus vektör biyoteknoloji merkezi tarafından oluşturulan bir aşının testlerinin de başladığını söyledi.
Bilim insanlarının aşının 2020'nin dördüncü çeyreğine kadar kullanıma hazır olacağını umduğunu açıklayan Vujnoviç, WHO’nun da korona virüsle mücadele çalışmalarının ilerleme hızından memnun olduğunu belirtti. Rus yetkili ayrıca çok sayıda klinik ilaç çalışmasının devam ettiğini ve ilk sonuçların önümüzdeki birkaç hafta içinde alınmasının beklendiğini söyledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Aynadaki Düşman: Sessizce İlerliyor, Fark Edilmezse Hayati Tehlike Oluşturuyor
5 Yaş Altı Çocuklarda Daha Sık Görülüyor! Belirtileri Arasında Ateş, Vücut Döküntüleri, Boğaz Ağrısı Var... Bu Hastalığa Dikkat!
Yazın Risk Kat Kat Artıyor! Güneş Çarpması, Klima Kullanımı ve Gıda Zehirlenmelerine Dikkat
Sıcak Havada Kalbin Yükü Artıyor! 'Sessiz Kalp Krizi' Uyarısı
Et ve Sebzeyi Aynı Kesme Tahtasında Doğramayın! Sebebini Öğrenince Çok Şaşıracaksınız...