hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lor Peyniri Besin Değeri: Lor Peyniri Kaç Kalori?

    Lor Peyniri Besin Değeri: Lor Peyniri Kaç Kalori
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Peynir türleri arasında lor her zaman için ön planda yer almaktadır. Bu peynir uygun fiyatlı olmasının yanında oldukça kullanışlıdır. Genel olarak börek, çörek ve buna benzer ürünler içerisinde değerlendirildiği bilinmektedir. Tabi kahvaltılık olarak yenmesi veya başka şekilde tüketilmesi de mümkündür. Ayrıca en yumuşak kıvamlı peynirler içerisinde yer aldığı dikkat çekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lor Peyniri Nedir?

    Lor peyniri, peynir üretimi sırasında ortaya çıkan peynir altı suyunun ısıtılması sonucunda pıhtılaştırılması ile elde edilir. Bu ısıtma işlemi için genellikle kazanlar kullanılır. Özellikle ülkemizin birçok yerinde lor peyniri üretimi yapıldığı bilinir.

    Bu yönüyle son derece yaygın olan kullanıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Bundan dolayı lor peynirinin sevilen ve sıkça tüketilen ürünlerden olduğunu söylemek doğru olur.

    Lor peynirinin demir ve kalsiyum kaynağı olması da son derece dikkat çekicidir. Bu yönüyle en önemli gıda maddelerinden olduğunu söyleyebiliriz. Hem lezzetli hem de sağlıklı olduğu söylenebilir.

    Tabi lor peyniri sade olarak herkes tarafından tüketilmez. Tadı diğer peynir çeşitlerine göre farklıdır. Buna göre lor peynirini sade olarak tüketmeyi arzu etmeyen kişiler hamur işleri veya yemekler içerisinde değerlendirebilirler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lor Peyniri Besin Değeri: Lor Peyniri Kaç Kalori?

    Lor peynirinin besin yönünden son derece önemli olduğu görülmektedir. Özellikle kalsiyum ve potasyum açısından zengin bir peynir çeşididir. Lor peynirinin 100 gr olarak değerlendirilen porsiyonu içerisinde 98 kalori (kcal) olduğu görülür. Ayrıca lor peynirinin besin değerleri şöyledir;

    100 gr için:

    Protein (g) - 11

    Kalsiyum (mg) - 83

    Potasyum (mg) - 104

    Toplam yağ (g) - 4,3

    Doymuş yağ (g) - 1,7

    Magnezyum (mg) - 8

    Şeker (g) - 2,7

    Sodyum (mg) – 364

    Lor peynirinin tuzlu veya tuzsuz olarak seçilmesi mümkündür. Hamur işleri veya yemekler için kullanıldığı zaman buna göre seçim yapıldığı görülür. Bunun yanında insan vücudu için yararlı olan vitamin ve minerallere sahiptir.

    Lor Peynirinin Yararları

    Lor peyniri insan vücudu için son derece önemli besinlere sahiptir. Bundan dolayı tüketimi oldukça yaygın olarak dikkat çekmektedir. Bunun yanında lor peynirini düzenli olarak tüketme ihtiyacı olan kişilerde vardır. Özellikle tuzsuz olan lor peyniri diyet listelerinde sıkça yer alır. Buna göre arzu edildiği şekilde lor peyniri seçmek mümkündür. Lor peynirinin şu yararları bulunur;

    - A ve C grubu vitamin ihtiyacını karşılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Bağışıklık sistemini güçlendirir. Böylelikle vücuda direnç sağlar.

    - Kemik gelişimi için oldukça faydalı olduğu görülür. 

    - Kanser gibi hastalıklara karşı koruma sağlar.

    - Besleyici ve doyurucu bir özelliği vardır.

    - Tansiyon hastalarına iyi gelir.

    Lor peyniri sofralara son derece önemli bir lezzet sunar. Bunun yanında yüksek bir biyolojik değere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Kas sakatlanmalarında bile olumlu bir etkisi bulunur. Çiğ, kızartarak veya baharatlandırılarak tüketime uygundur.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow