hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Makarna Kilo Aldırır Mı? Makarna Kilo Yapar Mı?

    Makarna Kilo Aldırır Mı Makarna Kilo Yapar Mı
    expand

    Hem öğrenci evlerinin hem de aile evlerinin en sevilen ve kolay yemeği makarnadır. Makarna tam bir kurtarıcıdır ve bu yüzden çok seviliyor. Her evde mutlaka sık sık pişen makarna farklı soslarla da oldukça lezzetli hale gelmektedir. Ancak bu noktada makarna kilo aldırabilir mi gibi sorular akla gelmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Makarna Kilo Aldırır mı?

    Makarna farklı şekillerde pişebilen bir gıdadır. Yoğurtlu, salçalı, peynirli makarna çok seviliyor. Makarna soslu olarak fazla tüketildiğinde kilo aldırabilir. Bu yüzden makarnanın yapılış şekli ve kullanılan sos büyük önem taşımaktadır. Günümüzde tam tahıllı, kepekli makarnalar bulunmaktadır. Kilo kontrolü yapan bireyler bu tür makarnaları tercih edebilir. Ancak yine yağlı ve çok kalorili soslardan kaçınmak gerekebilir.

    Makarna Kilo Yapar mı?

    Makarna tam tahıllı ise veya kepekli ise ve aynı zamanda ölçülü tüketilirse kilo yapmaz. Aksine doğru porsiyonda tüketilen makarna oldukça faydalıdır. Özellikle spor öncesi tüketilebilir. Makarna içerisinde yağ, karbonhidrat ve protein bulunmaktadır. Ölçülü ve doğru bir şekilde tüketilirse kilo yapma gibi bir durum olmaz.

    Diyette Makarna Tüketmek Mümkün mü?

    Diyet ve kilo kontrolü yapan kişiler tam tahıllı veya kepekli makarnaları tüketebilir. Yoğurtlu veya peynirli tam tahıllı makarna kilo aldırmaz. Tam tersine oldukça faydalı olacaktır. Ağır ve çok soslu makarnaları tüketmek diyet yapan kişiler için uygun olmayacaktır. Bunun yerine yoğurt tercih edilebilir. Makarnanın yendiği saat de önemlidir. Özellikle öğlen saatlerinde makarna tüketmek mümkündür. Diyette iken makarna yemek mümkündür. Önemli olan ölçülü olabilmektir.

    Makarna Sosları Kilo Yapar mı?

    Makarnayı farklı şekillerde pişirmek ve çeşitli soslarla lezzetlendirmek mümkündür. Ancak bu tür makarna tüketimi kilo alımına neden olabilir. Aslında makarna tek başına kilo aldırmaz. Burada kullanılan soslar ve tüketilen makarna miktarı önem kazanmaktadır. Az miktarda öğlen saatlerinde makarnayı tercih etmek doğru olacaktır.

    Makarna sosları yağlı ve fazla kalorili olduğundan kilo alımına neden olabilir. Sos yerine doğal domates sosu kullanmak, yoğurtla makarnayı yemek daha doğru olacaktır. Bu tariflerle yapılan makarna kilo alımına neden olmayacaktır. Bazı tercih edilen soslar ne kadar lezzetli olsa da kilo alımına neden olabilir.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow