hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polen alerjisi olanlar dikkat!

    Mevsim geçişlerinde ani hava değişikliklerinin aynı zamanda hastalıkların kolay yayılmasına sebep oluyor. Vatandaş hastalığa yakalanmamak için nelere dikkat etmeli? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Hasret Kaya, Kulak Burun Boğaz Uzmanı Hasan Mercan ile aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kulak Burun Boğaz Uzmanı Hasan Mercan detayları şu ifadeleri aktardı;

    Bahar aylarının gelmesi ile alerjik hastalıklar arttı. Hapşırma, burun akıntısı, burun kaşıntısı, gözlerde yaşarma viral üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla karışabiliyor. Bunun ayırıcı tanısını yapmak lazım. Bu tür semptomları olan hastalarımız hekimlerine başvursunlar. Tabi karma bir hasta grubu söz konusu. Yaş itibari ile çocuklar ve yetişkinlerde görülebiliyor.

    ALERJİ HER MEVSİM GEÇİŞİNDE YAŞANIR MI?

    Tedavide başlıca 3 yöntem var ve birincisi korunma. Polen alerjisi olanlar çok ağaçlık, çimenlik yerlerde bulunmaktan kaçınsınlar. Polen zamanı evlerinin pencerelerini kapatsınlar. Hava filtreleri ile oda havalarını temizlesinler. Araçlarının camlarını kapatarak, klima ile seyahat etsinler.

    İLAÇ TEDAVİSİ ŞART MI?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Korunma her zaman yeterli olmuyor. Mevsim alerjisinde görülen polenler yaygın alerjenler, her zaman korunamıyorsunuz. İkinci basamak ilaç tedavisi. İlaç alerjiyi tamamen yok etmiyor. Hastanın ciddi anlamda konforunu sağlıyorsunuz. Hapşırma, burun akıntısı, burun kaşıntısı, gözlerde yaşarmayı giderdiğinizde hasta konforlu bir yaşama kavuşuyor. Ayrıca alerjiler çok ilerlerse alt sonum yollarına inme ihtimali vardır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow