hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Reflüye ne iyi gelir? Reflü nasıl geçer? Neden olur?

    Reflüye ne iyi gelir Reflü nasıl geçer Neden olur
    expand

    Reflü toplumumuzda en yaygın olan rahatsızlıklardan biridir. Reflü hastalığına iyi gelen pek çok bitkisel çözüm metotları vardır. Özellikle reflü rahatsızlığı çeken kişilerde bu çözüm metotlarını araştırmaktadırlar. Son aylarda internette en çok reflü hastalığına dair araştırma yapılmaktadır. Peki, reflüye ne iyi gelir? Reflü nasıl geçer? Reflü neden olur? Reflü rahatsızlığına dair tüm detayları derledik.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Reflü en yaygın olan mide rahatsızlıklarından biridir. Reflüye iyi gelen pek çok bitkisel metodlar vardır.

    Reflüye Ne İyi Gelir?

    Yulaf: Yulaf reflüye iyi gelen en iyi besinlerden biridir. Yulaf midede en kolay sindirilen yiyecekler arasında yer almaktadır. Bundan dolayı sabah kahvaltınızda yulaf tercih etmeniz reflü belirtileri en aza indirmeniz için oldukça önemlidir.

    Balık: Sindirilmesi kolay olan bir diğer besin ise balıktır. Demir ve omega 3 bakımından da oldukça zengin olan bu besin kaynağı mideye de oldukça iyi gelmektedir.

    Kereviz: Kereviz hem mideye faydalı hem de aynı zamanda besleyici bir besindir. Akşam öğünlerinizde kereviz tercih ederek reflü şikayetlerinizi en aza indirmeniz mümkün.

    Lahana: Öğünlerinizde tercih edebileceğiniz bir diğer besin çeşidi ise lahanadır. Lahana içerdiği c vitamini sayesinde midede kolayca sindirilir.

    Muz: Potasyum bakımından oldukça zengin olan muzu da reflü rahatsızlığının şikayetlerini en aza indirmek için tüketebilirsiniz. Muz aynı zamanda pH değeri de oldukça düşük olan bir besin çeşididir.

    Brokoli: Besin değeri bakımından oldukça zengin olan brokoli reflü şikayetlerinizi de en aza indirmeniz açısından son derecede önemlidir. Mide yanması şikayeti yaşıyorsanız da brokoli tüketebilirsiniz. Brokoliyi direkt olarak salata şeklinde de tüketebilirsiniz.

    Haşlanmış Patates: Patates sindirilmesi en kolay aynı zamanda bağırsaklara da iyi gelen bir besin kaynağıdır. Haşlanmış patates nişasta bakımından da zengindir. Haşlandığı için de yağ oranı oldukça düşük olacağından dolayı reflü hastalığı için mutlaka tüketilmelidir.

    Şeftali: Reflüye iyi gelen bazı meyvelerde yer almaktadır. Reflü için şeftali tüketmeniz de son derecede önemlidir. Şeftali lif bakımından en zengin meyvelerden biridir. Lifli gıdaların reflü rahatsızlığına iyi geldiği bilinmektedir. Bundan dolayı şeftali tüketimine özen gösterilmelidir.

    Reflü Nasıl Geçer?

    Reflü hastalığına iyi gelen öneriler yer almaktadır. Bu önerilere uyarak reflü hastalığının belirtilerinden kurtulmak mümkündür. İşte reflüye iyi gelen şeyler,

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    - Yemek öğünlerinizi azaltmanız reflünün geçmesi açısından önemlidir. Daha az yağlı yiyecekler öğünlerinizde tercih etmelisiniz.
    - Gece yatarken yüksek yastık kullanmalısınız.
    - Az fakat sık sık yenmesi önemlidir.
    - Yemek porsiyonlarında daha az yağlı yiyecekler tercih edilmeli.
    - Öğünlerinizi yavaş yavaş tüketmelisiniz. Hızlı yemekten daima kaçınmalısınız. Öğünler arasında ise su içilmelidir.
    - Abur cuburdan özellikle çikolata tarzı tatlılardan mümkün olduğunca kaçınmak gerekir.
    - Kafein tüketiminden mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Bundan dolayı kahve ve çay gibi içeceklerden mümkün olunca daha az tüketmek gerekir.
    - Kola, meyve suyu, alkol tüketiminin en aza indirmek gerekir.
    - Aşırı baharatlı yiyeceklerden uzak durmak gerekir.
    - Yatmadan önce 2 saat önce yemek yemeyi bırakmış olmalısınız.
    - Sigara gibi tütün ürünlerinden mümkün olabildiğince uzak durmalısınız.
    - Stresli ve üzüntülü bir hayattan uzak durmalısınız.
    - Vücut kitle endeksinin doğru orantılı olduğuna dikkat etmelisiniz. Varsa eğer fazla kilolarınız, bunu egzersiz ve diyet ile birlikte bu kilolardan kurtulmalısınız.
    - Çok dar olan giysileri giymekten kaçının.

    Reflü Neden Olur?

    Reflünün neden olduğu pek çok etmenler bulunmaktadır. Reflü yemek borusunun fazla mide asidi yer almasından dolayı bu rahatsızlığın tetiklendiği bilinmektedir. Mide asidinin uzun süreli yemek borusunda olmasından dolayı mide bundan dolayı hasar görür.

    Kişide reflü rahatsızlığı ortaya çıkmaktadır. Ayrıca reflünün yanında mide yanması şikayetleri de ortaya çıkmaktadır. Fazla alkol almak dar reflüye neden olabilmektedir. Alkol mide çeperine de zarar verdiğinden dolayı reflüyü de tetikleyebileceği düşünülmektedir.

    Reflü Hangi Hastalıklara Yol Açar?

    Reflü hastalığı pek çok hastalığa yol açabilmektedir. Bundan dolayı mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Reflünün neden olduğu hastalıklar şu şekildedir;

    - Mide kanseri
    - Çocuklarda büyüme ve gelişmenin durması
    - Anemi yani kansızlığa
    - Yemek borusunun kanser gibi hastalıklara
    - Yemek borusu iltihabına
    - Akciğere mide sıvısı kaçmaya ve zatürre gibi hastalıklara neden olur.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow