Sıcak havalarda doğru beslenme nasıl olmalı?

Sıcaklarla birlikte vücuttan sıvı atımının arttığını belirten Diyetisyen Gülben Uç, “Günlük ortalama 3 litre su tüketmeliyiz. Diğer soğuk içereceklerin tüketimine de yine dikkat edilmelidir. Özellikle kalorisi yüksek şekerli ve asitli içeceklerin yerine daha çok ev yapımı soğuk içecekler ve meyve suları tercih edilmelidir” dedi.
Havaların ısınmasıyla birlikte Diyetisyen Gülben Uç, sağlıklı beslenme ve su tüketimi hakkında bilgi verdi.
Yazın dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan birinin su tüketimi olduğunu vurgulayan Diyetisyen Gülben Uç, “Artan sıcaklarla birlikte vücuttan sıvı atımı arttığı için günlük ortalama 3 litre su tüketmeliyiz. Diğer soğuk içereceklerin tüketimine de yine dikkat edilmelidir.
Özellikle kalorisi yüksek şekerli ve asitli içeceklerin yerine daha çok ev yapımı soğuk içecekler ve meyve suları tercih edilmelidir. Yazın en çok görülen problemlerden birisi ise öğün atlamaktır. Çok sıcaklarda iştah kapanmasıyla birlikte öğün atlanması durumunda kan şekeri dengesizliği oluşur. Sonrasında kalorili besinlere yönelim artar. Bu durumda güne yulaflı yiyecekler veya süt meyve ikilisi ile başlanabilir.
Öğlen ve akşam da daha çok fresh salataları tercih edebiliriz. Onlara da yine bitkisel ve hayvansal protein kaynaklarını ekleyip daha da zenginleştirebiliriz. Özellikle bu dönemde balık tüketemeyenler için zengin Omega 3 kaynağı semiz otu tüketimi de önem kazanmaktadır” diye konuştu.
Yaz meyvelerini tüketirken dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Uç, “Onun da fazlasının yağ olarak depolandığı unutulmamalıdır. Günde maksimum 2-3 porsiyon meyve tüketimine önem verilmelidir. Sıcaklarla birlikte gelen hareket kısıtlılığı var. Bu durumda da özellikle akşam yemekten sonra 30 dakika yürüyüşlerle aktiflik sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Ani hava değişimi hastalıklara davetiye çıkarıyor! Güçlü bağışıklık için D vitamini şart
Kolon kanseri en sık görülen ilk 3 kanser türü arasında yer alıyor! Uzman isim en önemli belirtiye karşı uyardı
4 kişiden 1'inde görülüyor! Kaşık, çatal, yastık, yorgan ya da ortak havludan bulaşabiliyor
Uzmanı uyardı: "Şifa kaynağı meyan kökü, fazla tüketildiğinde sağlığa zarar verebilir"
Üzüm çekirdeği tozu ve yoğurttan elde edilen doğal antioksidan