hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sinüzit İçin Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Sinüzit Doğal Yollarla Nasıl Geçer?

    Sinüzit İçin Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir Sinüzit Doğal Yollarla Nasıl Geçer
    expand

    Yetişkin sinüzit, yüzdeki bir veya daha fazla sinüsün astarının enfeksiyonu veya iltihaplanmasıdır (bu durumda pansinüzit olarak adlandırılır). Akut veya kronik olabilir. Sinüsler, salgıların drenajına izin veren düzenli bir atımla hareketlendirilen kirpikler içeren hücrelerle donatılmış bir mukoza ile kaplanmıştır. Burun boşluğundaki bir delik, sinüslere havalandırma sağlar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinüzit İçin Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?


    Sinüzit burun kaynaklı olabilir , yani bir burun enfeksiyonunu takiben veya dişten kaynaklanan enfeksiyon maksiller sinüs tabanından geçebildiği için diş kaynaklı olabilir. Kronik sinüzit, yüzdeki sinüslerin 3 aydan fazla süren iltihaplanmasıdır. Kronik sinüzit, yoğunluğu değişkendir yüz ağrısı, maksiller, frontal eşliğinde bir üfleme ve süper salgıları önce gelmelidir.

    Sinüslerde iltihaplanma veya ağrı olması durumunda, bitkilere dayalı doğal ilaçlar, uçucu yağlar, deniz suyu veya kendi kendine masaj yapılmasına yardımcı olur. Sinüzit tekabül için mukozal inflamasyon sinüslerin üstünde ya da burnun her iki tarafında yer alan boşlukların. Virüs kaynaklı olduğunda ilaçsız rahatlatmak mümkündür.

    Burnu deniz suyu ile yıkamak, salgıları daha iyi tahliye edebilmek için inceltir ve burnu daha çabuk açtırır. Aynı zamanda ilgili virüsleri ve mikropları da ortadan kaldırır.

    Bir tencere suyu ısıtın. Kaynadığında, ısıyı düşürün, 3 ila 5 damla okaliptüs yayılan uçucu yağ ekleyin ve buharı solumak için başınızı tavanın üzerine eğin. Ayrıca 3 damla okaliptüs ve 2 damla uçucu nane yağını, dekonjestan ve baş ağrısı durumunda karıştırarak kullanabilirsiniz.

    Sinüzit Doğal Yollarla Nasıl Geçer?

    Çoğu zaman sinüzit viral kökenlidir. Özellikle soğuk algınlığı veya alerjinin ikincil enfeksiyonunun
    sonucu olabilir. Bu durumda, ekinezya ve selvi, en etkili antiviral ve anti-enfektif etkiye sahip iki bitkidir.

    Sinüzit ve diğer KBB enfeksiyonlarına tekrar tekrar yakalanma eğilimindeysek, 3 ay boyunca ayda 10 gün tedavi ile bu bitki ikilisini önlemede de kullanabiliriz.

    Sadece bir kase kaynar sudan gelen buharı içinize çekin. Buharı olabildiğince yoğunlaştırmak için başını ve kaseyi örtmek için büyük bir havlu kullanıyoruz. Bunu bir lavabonun üzerine eğilerek de yapabilirsiniz. Suya tuz veya birkaç damla okaliptüs veya nane esansiyel yağı eklenebilir.

    Ayrıca burun, yanak ve göz çevresine günde iki ila dört kez 20 ila 30 dakika süreyle ılık kompres uygulayabilirsiniz. İdeal olarak, evde, özellikle yatak odalarında nemi% 40 ila% 50 civarında tutmaya çalışırız.

    Yeterli hidrasyon ince mukusa yardımcı olarak akmasını kolaylaştırdığından, çok içmek çok önemlidir.
    Bu, sinüslerin normal drenajına kavuşmasını sağlar. Bununla birlikte, burnun ve sinüslerin iç yüzeyinin şişmesine neden olabilen alkolden uzak durulur.

    Doğal Tedavi ile Sinüzit Kendiliğinden Geçer mi?

    Evde bakım, sinüziti hafifletmede etkili ve ucuzdur. Sinüzit, burun mukozasının iltihaplanmasıdır ve sinüslerin tıkanması sonucu burun tıkanıklığı, yüz ağrısı, baş ağrısı ve yorgunluğa neden olur.
    Uygun şekilde bakıldığında ortalama iki ila üç hafta sürer ve yılda üç defadan fazla görülmez. Bununla
    birlikte, bir aydan fazla sürdüğünde veya sık sık geri geldiğinde kronikleşebilir.

    Tütün mukoza zarlarını tahriş ettiği için sigara içmekten ve ikinci el dumana maruz kalmaktan kaçının .
    Semptomlar devam ederse tıbbi yardım isteyin. Sinüzite viral bir enfeksiyon neden oluyorsa antibiyotiğe gerek yoktur. Bununla birlikte, bakteriyel bir enfeksiyonun da dahil olması mümkündür.
    Her zaman yardımcı olmamakla birlikte antibiyotikler bakteriyel sinüzit için ana tedavidir.

    Aslında, vakaların % 75'inde sinüzit bir ay içinde tedavi edilmeden iyileşir. Antibiyotik almak sinüzitin süresini biraz kısaltır ve semptomları hafifletir. Tedavi tipik olarak 7-10 gün sürer. Dar spektrumlu bir antibiyotik almak en iyisidir çünkü bu, bakterilerin antibiyotiklere dirençli olma riskini azaltır. Kronik sinüzitte bazen uzun süreli tedavi sunulur. Kortikosteroidler, burun spreyi, şişlik ve iltihabı azaltmak için de kullanılır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow