Siyatik belirtileri: Siyatik hastalarının uygulayabileceği 8 ağrı kesici yöntem

Hemen hemen herkes hayatının belli bir bölümünde bel ağrısı ya da sinir sıkışması dediğimiz siyatikle karşılaşıyor. Siyatik ağrıları yüzünden insanlar normal yaşantısından büyük sorunlar yaşayabiliyor. Siyatik ağrısı nedir? Siyatik ağrısı olanlar neler yapmalı? Siyatik ağrısına ne iyi gelir? İşte siyatik hastalarının uygulayabileceği 8 ağrı kesici yöntem.
Siyatik hastalığı, insanın günlük hayatını olumsuz yönde etkileyen ciddi bir rahatsızlık. Siyatik sinirleri hasarlı olanlar, bel ve bacak bölgesinde aşırı bir ağrı hisseder ve bu ağrıdan kurtulmak için her şeyi yaparlar. İşte ağrıyı dindirmek için uygulanabilecek sekiz doğal yöntem:
1-Sarı kantaron
Birçok bitki ve yağı, siyatiğin ağrısını ve iltihabını geçirebiliyor. Sarı kantaron yağı ise iltihap giderici olması özelliğiyle bilindiğinden; yağı günde iki veya üç kez ağrıyan bölgeye uygulayın. Ağrının hafiflediğini göreceksiniz.
2-Kayropratik
Siyatik hastaları, ağrılarından kurtulmak için kayropraktiğe (elle tedavi yöntemine) başvuruyorlar. Manipülatif ve Fizyolojik Terapötikler Dergisi’nde yayınlanan bir çalışmada, hem kayropratiği tercih eden hem de bıçak altına yatan hastaların, acılarının aynı oranda azaldığını belirten açıklamalar yer aldı.
3-Spor
Siyatik ağrısı çekenler için hareket etmek tam anlamıyla bir işkenceye dönüşse de, iyileşme sürecini hızlandırmak için spor yapmak gerekiyor. Diğer bütün fiziksel rahatsızlıklarda olduğu gibi hareket ederek kan dolaşımını dengelemek ve bu vesileyle iltihabı önlemek şart. Aşırı oranda spor yapmanıza da gerek yok. 20 dakikalık yürüyüş yeterli. Yüzmek de yine iyi bir alternatif.
4-Uyku
Yeterince uyuduğunuzdan emin olun. Böylelikle kaslarınız rahatlar ve sinirleriniz güçlenir. Sert yataklarda uyumayı tercih edin. Yatağınız, sırtınızı dik tutacak şekilde olmalı.
5-Yoga
Yoganın kasları güçlendirdiği, kan akışını hızlandırdığı ve vücuda esneklik kattığı biliniyor. Yoganın siyatik ağrılarına iyi geldiğini destekleyen bilimsel bir çalışma olmasa da birçok hasta yoganın etkili olduğunu söylüyor.
6-Fizyoterapi
Esneme hareketleri ile bel ve eklem ağrılarından kurtulabilirsiniz. Fizyoterapist önderliğinde size en uygun olan egzersizi düzenli olarak uygulamalısınız.
7-Akupunktur
Çin’de yapılan araştırmalar, akupunkturun siyatik hastalığı üzerinde Batı’da uygulanan tedavilere göre daha etkili olduğunu savunuyor. Araştırma sonuçlarında, tedavi uygulanan hastaların yüzde 56’sının akupunktur ile siyatik hastalığının belirtilerinden tamamen kurtulduğu belirtiliyor. Yine yüzde 35’lik kısım ağrının hissedilebilir derecede azaldığını ve bunun en az 12 seansla gerçekleştiğini söyledi.
8-Buz
Birçok kişi soğuğun siyatik hastalığının belirtilerini yok ettiğini söylemekte. Hastalığa sahip kişilerin bazıları havlunun içerisine buz sararak ağrıyan bölgeye uyguluyorlar. Arası buz dolu olan havluyu her üç saatte bir 20 dakika boyunca ağrıyan bölgeye uygulayın. Sonuçtan memnun kalacaksınız.
Siyatik ağrısı nedir?
Bel kemiğinin alt taraflarından bacakların arka yüzleri doğrultusunda siyatik sinirlerin bulunduğu bölge ağrılarına siyatik hastalığı denilmektedir. Ağrı genelde yavaş başlar ve zaman geçtikçe artar. Bezen de bir anda şiddetli bir şekilde başlar ve yavaş yavaş azalır.
Ani hareketlerde, hapşırma, öksürme gibi durumlarda siyatik ağrının şiddeti artmaktadır. Hastalığın sebebi olarak omurgada meydana gelen problemler gösterilir. Omurgadaki kıkırdak dokunun zarar görmesi, disk denilen yapıların yerinden çıkması ve diz kapağında iltihap oluşturması siyatik’in ağrıyı meydana getirir.
Siyatik ağrısı nasıl geçer?
Siyatik ağrıdan şikayet eden kişiler öncelikle bacakları ve bel kısmını yormamaya, dinlendirmeye özen göstermelidir. Omurgada meydana gelen problemlerle birlikte siyatik ağrıların farklı nedenleri de vardır. Yapılan araştırmalarda, iç organ rahatsızlıklarının, kullanılan sinir ilaçlarının, doğumdan sonra meydana gelen sorunların, yanlış kırık çıkık düzeltme yöntemlerinin, omurda tümörünün, şeker hastalığının ve bel fıtığının sebep olduğu öğrenilmiştir.
Siyatik tedavisi içinde kaplıca suları, sıcak banyolar önerilmektedir. Tedaviye başlamadan önce doktor kontrolünde hastalığın tam sebebinin bulunup, kullanılan bazı ilaçların kesilip, ve ya gerekli olan bir kısım ilaçların kullanılmasını başlanarak iyi bir dinlenme ve kasların güçlendirilmesi tedavi için uygun yöntemler olacaktır. Doktorlar hastalığın tedavisinde kişiler günde 3 defa yorulana kadar mekik çekmelerini, bel kaslarını güçlendirmelerini tavsiye etmektedir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kokteyl Pestisit Tehlikesi: 'En Kirli' Gıdalar Ortaya Çıktı! Listede İlk Sırada Bu Ürün Var! İstanbul'da Satılan 155 Sebze Ve Meyve incelendi! Meğer Zehir Tüketiyormuşuz
Görünmeyen salgın: Sosyal medya hasta ediyor... Fiziksel, duygusal, zihinsel etkilerine inanamayacaksınız
KORELİ KADINLARIN GÜZELLİK SIRRI! Bebek gibi bir cilt için ev yapımı tonik! '15 dakikada hazırlanıyor!'
İBN-İ SİNA ASIRLAR ÖNCE ÖNERDİ! Enerji veren 3 besin! 'Fiziksel dayanıklılığı artırıyor, hafızayı güçlendiriyor!'
Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti! Aman dikkat! HASTALARIN YAKLAŞIK YÜZDE 40-50'Sİ...