Taş düşürmeye ne iyi gelir? İşte yetişkinlerde böbrek taşı tedavi önerileri!

Halk arasında taş olarak bilinen, ürik asit, oksalat ve kalsiyumun idrarda normalden fazla olmasıyla böbreklerde biriken maddelere böbrek taşı denir.
Kristal halde idrar ile dışarı atılması gereken bu maddeler atılamadığı, kanallarda takıldığı zaman epey acı verir. Bu durumda doktora koşup böbreklerimde taş var, taş düşürmeye ne iyi gelir şeklinde soran hastalar, tıbbi yöntemleri denerler ancak bu süreç sancılı bir süreçtir. Genetik olarak yatkınlığı olanlarda görünen böbrek taşı, D vitamini ve kalsiyumun fazla alınması, aşırı su kaybı, böbrek rahatsızlıkları ve idrar yolları enfeksiyonları yüzünden de oluşabilir. Ağrı ile beraber mide bulantısı ve kusmanın da görülebileceği bu rahtsızlıkta yüksek ateş de hissedilebilir. Tedaviler arasında şık dalgalarıyla taş kırma, ameliyat, taşı idrar yollarından çekme gibi tıbbi yöntemler bulunmaktadır. Peki alternatif tıp olarak bilinen, halk arasındaki yöntemler düşünüldüğünde
TAŞ DÜŞÜRMEYE NE İYİ GELİR?
Günlük en az 2-2,5 litre su içmek, çay, kahve tüketimini azaltmak, asitli içecek içmemek, kalsiyum içeren süt, peynir gibi ürünleri kararında tüketmek, bol bol hareket edip egzersiz yapmak yeni taşların oluşumunu engellemede ve taş düşürmede işe yarar yöntemlerdir. Bunların dışında maydanozun kaynatılarak suyunun içilmesi, kiraz sapının kaynatılarak içilmesi, mısır püskülü ve ayrık otunu beraber kaynatıp suyunun içilmesi, kekik suyunun kaynatılarak içilmesi, yarım kg çörek otu ile bir buçuk kilo balın karıştırılması ve elde edilen karışımın tüketilmesi, koyun sütü, gül ve keten tohumunun karıştırılıp içilmesi, ata binilmesi, bacakların yukarıdan aşağıya uzatılarak oturulması, kükürt içeren hamamlara gidilip yüzülmesi ve özellikle böbrek kısmının suda bırakılması, taş düşürmeye ne iyi gelir sorusunu soranlara verilebilecek alternatif, bitkisel yöntemler arasında sayılabilir. Tüm bunları aynı anda yapmak zor olsa da en azından makul bir kısmını yapmak rahatlamanızı sağlayabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Doğanın şifalı otu ‘kırçan'ın sezonu başladı! İltihap söktürücü, kan temizleyici, toksin atıcı...
Kahve içince vücutta neler oluyor? Demir ve kalsiyumun bağırsaktaki emilimini engelliyor mu? Kahve yerine çay çözüm mü?
Sahteleri tehlike saçıyor! Güneş kremi alırken bu detaylara dikkat
'Horlama çiftleri ayırabilir'
Astım hastaları, polenlerin sık olduğu sabah saatlerinde dışarı çıkmamalı