Udi hindi yağı nedir, faydaları neler? Udi hindi yağı nasıl kullanılır?

Udi hindi yağı nedir, faydaları neler? Udi hindi yağı nasıl kullanılır?

Üst solunum yollarına faydası ile bilinen Udi hindi yağı hakkında detaylar araştırma konusu oldu. Uzakdoğu Asya’dan gelen udi hindi, güçlü bir mikrop kırıcı özelliğine sahiptir. Peki, Udi hindi yağı nedir, faydaları neler? Udi hindi yağı nasıl yapılır?

Bağışıklık sistemi güçlendiren şifa kaynağı olarak görülen udi hindi düzenli ve doğru kullanılması durumunda solunum yolu hastalıklarından kansere kadar bir çok hastalığın tedavisinde etkili olduğu söyleniyor. Hatta bazı uzmanlar tarafından en güçlü antibiyotik olarak kabul edilmektedir.

UDİ HİNDİ NEDİR?

Malaya ve Hindistan adalarında sıkça rastlanan ve Asya ülkelerinin çoğunda bulunan udi hindi ağacı, yaz ve kış mevsimlerinde yaprak dökmeyen az bilinen bir bitkidir. Alternatif tıpta, koku ve güzellik ürünlerinde kullanılan udi hindi, güçlü bir mikrop öldürücüdür. Odunsu bir yapıda olan udi hindi yüzyıllardır sağlık amaçlı kullanılan ve üst solunum yolları hastalıklarında doğrudan fayda sağlayan bir bitkidir. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hastalıklara karşı vücut direncini arttırdığından dolayı koronavirüse karşı da koruyucu etkisi bulunan udi hindi son dönemlerde aktarların gözde ürünü haline geldi. 

UDİ HİNDİNİN FAYDALARI:

Mikrop kırıcıdır.

İltihap ve enfeksiyonların vücuttan atılmasını sağlar.

Cilt yanıkları, kesik, haşerat ısırığı ve egzama gibi cilt hastalıkların tedavi edilmesinde etkilidir.

Boğaz ağrılarına iyi gelir.

Antioksidan kaynağı olmasından dolayı vücudun toksinlerden arınmasını sağlayarak kanser hücreleriyle savaşır.

Kanı temizleyerek kalp ve damar sağlığını korur.

Mide ağrısına iyi gelir.

Safra ve böbrek taşlarını eritir.

Grip ve nezle gibi mevsimsel nedenlerden meydana gelen hastalıklarda tedavi sürecini hızlandırır.

Burun tıkanıklığına iyi gelir solunum yollarını açar.

Stresi azaltır, yorgunluğu alır.

UDİ HİNDİ YAĞI NASIL KULLANILIR?

Asya kökenli olan odunsu bir yapıya sahip olan udi hindi kozmetik sektöründe de kullanılsa da en çok yağı ve tozu tüketiliyor. Yüzyıllardır sağlık amaçlı kullanılan ve Uzakdoğu Asya’dan gelen udi hindi, güçlü bir mikrop kırıcı özelliğine sahiptir. Üst solunum yolları hastalıklarında doğrudan fayda sağlar. Çok fazla kullanım alanına sahip bu bitkinin bağışık sistemini güçlendirdiği, kış hastalıklarına, mide rahatsızlıklarına ve boğaz ağrılarına iyi geldiği, mikropları attığı bilinmektedir.

Aynı zamanda udi hindi bitkisi doğal bir antibiyotiktir ve enfeksiyonlara şifadır. Ağız kokusunu gideren ve burun tıkanıklığını da gideren bu şifalı bitkinin alternatif tıp dışında da kullanıldığı pek çok alan vardır. Tatlı ve keskin kokusuyla parfümlerde kullanılırken aynı zamanda çeşitli kültür ve inançlarda yakılarak tütsü şeklinde kullanımı bulunmaktadır. Çoğunlukla yağından daha çok toz halinin kullanılması tavsiye edilen udi hindi bitkisi kısa ve özetle şu şekillerde kullanılabilir;

Udi hindi çayı yapılabilir

Bal ile karıştırılabilir

Maskesi yapılabilir

Suya damlatılabilir

Pekmez ile karıştırılabilir

UDİ HİNDİ NASIL YAPILIR?

Cam bir kavanozun içerisine bir çay bardağı kadar gerçek zeytinyağını ve iki çay kaşığı kadar udi hindi tozu eklenir. Kavanozun kapağı kapatılarak karışım iki hafta boyunca bekletilir. Ayrıca güneş altında bekletilirse daha etkili olabilir.

{$ item.Title $}
{$ item.Title $} © {$ item.Files[0].Sources[0] $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
{$ item.Title $}
{$ photo.Metadata.Title $}
{$ item.DailyVideosDetails.Section_Title $}
LG
MD
SM
XS