hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uzmanından kanser taraması uyarısı

    Uzmanından kanser taraması uyarısı
    expand
    KAYNAKİHA

    Manisa Şehir Hastanesi Tıbbi Onkoloji Hekimi Doç. Dr. Engin Kut, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Kut, kanserin erken teşhis edildiği sürece tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kanser hastalığına dikkat çekmek için açıklamalarda bulunan Manisa Şehir Hastanesi Tıbbi Onkoloji Hekimi Doç. Dr. Engin Kut, “1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası’dır. Bu vesileyle farkındalık oluşturmak için şunları belirtmek istiyorum.

    Kanser büyük oranda çevresel faktörler, beslenme ve yaşam tarzına bağlıdır. Bunların hepsi değiştirilebilir nedenlerdir. Bu nedenle sigara ve alkolden uzak duralım. Yeterli ve dengeli beslenelim. Düzenli fiziksel aktivite yapalım. Güneşin zararlı ışınlarına uzun süre maruz kalmaktan kendimizi koruyalım.

    Yine kanser erken teşhis edildiği sürece tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu nedenle yılda bir cilt muayenesini, 40 yaşından itibaren kadın hastalarımıza meme taramasını, 50 yaşından itibaren ise herkese kolorektal kanser açısından bağırsak kanseri taramasını önermekteyiz. Bazen bir gün bile çok şey değiştirir. Bu nedenle kansere değil hayata şans verelim.” dedi.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow